Ghidul Serviciilor
Columna Medical Center - Clinica Doctorului Nitescu Cristian
inapoi la firma 6510 vizite
Poza Chirurgia estetica a fetei
Foto
Foto

Ştergerea ridurilor

Ştergerea ridurilor se poate face în diferite modalităţi, fie folosindu-se unele substanţe injectabile, fie uzând de anumite proceduri prin care straturile superficiale ale pielii sunt îndepărtate. Metoda va fi aleasă de către chirurgul plastician, în funcţie de necesităţile pacientei.

Pregătire preoperatorie pentru ştergerea ridurilor

Înaintea procedurii de ştergere a ridurilor, fie ea una chirurgicală sau nechirurgicală, medicul va recomanda efectuarea unor analize care să permită o bună desfăşurare a intervenţiei. Vor fi efectuate unele teste alergologice care să diminueze riscul apariţiei alergiilor la substanţele folosite. Importante vor fi, de asemenea, dieta şi renunţarea la fumat.

Modalităţi de ştergere a ridurilor

Îndepărtarea straturilor superficiale este o modalitate prin care ridurile sunt reduse iar pielea îşi recapătă netezimea şi catifelarea.  

 

Peelingul chimic este o procedură de acest tip, care se efectuează prin aplicarea unor acizi pe suprafaţa pielii ce vor arde celulele îmbătrânite, tenul devenind, astfel, întins şi regenerat. Pentru a se îndepărta ţesuturile moarte de la nivelul pielii se poate apela şi la laser peeling, o procedură cu efect termic. Dermabraziunea, o altă modalitate de ştergere a ridurilor, este o metodă chirurgicală prin care ridurile foarte profunde sunt netezite. Intervenţia se efectuează sub efectul anesteziei locale, medicul chirurg folosind o microfreză diamantată prin care va înlătura stratul superficial.

 

Ridurile pot fi şterse şi prin injectarea unor substanţe de tipul toxinei botulinice, de exemplu. Pentru reducerea ridurilor de pe frunte, dintre sprâncene şi a celor poziţionate la coada ochiului pot fi folosite injecţiile cu toxină botulinică. Toxina botulinică provoacă o pareză a muşchilor mimicii, cei care determină apariţia acestor riduri. Tratamentul ridurilor statice implică, însă, folosirea unor substanţe care să înlocuiască ţesutul pierdut. Acidul hialuronic sau grăsimea umană intră în această categorie. Chirurgul plastician va injecta aceste substanţe, ridurile statice fiind, astfel, eliminate. Mezoterapia constă în injectarea unor vitamine şi tonifiante la nivelul pielii prin care ridurile vor fi şterse.

Ridurile foarte mari, profunde, care nu răspund la una dintre modalităţile de tratare amintite mai sus, pot fi şterse prin lifting cervical sau facial.

Posibile complicaţii ale intervenţiei de ştergere a ridurilor

Complicaţiile sunt, în general, minore şi depind de tipul de intervenţie efectuată. Metodele chirurgicale de ştergere a ridurilor precum liftingul facial sau cel cervical presupun riscul apariţiei unor senzaţii de strângere şi arsură, infecţii, sângerări. Intervenţiile nechirurgicale pot duce la apariţia unor complicaţii precum pigmentarea neuniformă a feţei sau apariţia unor cicatrici hipertrofice şi keloide. Complicaţiile nu sunt, însă, frecvente iar apariţia lor depinde, într-o măsură foarte mare, de trăsăturile anatomice individuale.

Recuperarea după procedura de ştergere a ridurilor

Procesul de recuperare depinde de metoda prin care s-a intervenit la nivelul feţei. Vindecarea şi recuperarea totală variază, aşadar, în funcţie de tipul intervenţiei. În cazul liftingului facial sau cervical, recuperarea se poate întinde pe perioada câteorva săptămâni. Dacă optezi pentru îndepărtarea ridurilor prin folosirea unor substanţe injectabile, va trebui să rămâi acasă doar una - două zile, până când aspectul feţei va reveni la normal. Chirurgul plastician este cel care va stabili, însă, perioada de recuperare necesară.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.