Ghidul Serviciilor
Columna Medical Center - Clinica Doctorului Nitescu Cristian
inapoi la firma 6530 vizite
Poza Chirurgia siluetei
Foto

 

Abdominoplastia este o metodă chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de piele şi grăsime din regiunea mijlocie şi inferioară a abdomenului. Procedura poate ameliora semnificativ aspectul acestuia: elimină pielea încreţită, întăreşte muşchii abdominali şi aplatizeză abdomenul.

Cine poate beneficia de operaţia de abdominoplastie

Abdominoplastia se adresează în egală măsură atât bărbaţilor, cât şi femeilor care prezintă un surplus tegumentar însoţit de grăsime pe abdomen, care nu se pot îndepărta prin dietă sau exerciţii fizice. Abdominoplastia poate fi de mare ajutor femeilor care au avut sarcini multiple şi au muşchii abdominali mult depărtaţi. Dacă eşti femeie şi intenţionezi să mai ai o sarcină, intervenţia nu este indicată deoarece muşchii verticali ai abdomenului, refăcuţi în urma tratamentului, pot fi despărţiţi din nou în perioada gravidităţii. De asemeni, dacă doreşti să slăbeşti, este recomandat să amâni operaţia de abdominoplastie până după stabilizarea rezultatelor dietei.

Operaţia de abdominoplastie

Abdominoplastia se face sub anestezie generală şi necesită internare. Intervenţia chirurgicală durează între două şi patru ore, în funcţie de zona care trebuie excizată. Există mai multe tehnici folosite pentru abdominoplastie. Cel mai frecvent, chirurgul va face o incizie de-a lungul abdomenului inferior, de la spina iliacă anterosuperioară dreaptă la cealaltă, pe linia de deasupra pubisului. A doua incizie se va face pentru a elibera ombilicul de ţesutul înconjurător. Apoi, chirurgul separă pielea de pe peretele abdominal pe toată suprafaţa până la coaste pentru a elibera muşchii verticali ai abdomenului. Muşchii sunt cusuţi din nou pe linia de mijloc. Acest lucru implică un nou perete abdominal, mai ferm, precum şi o talie mai îngustă. În final, îţi vor fi aplicate pansamente elastice.

Perioada postoperatorie şi recuperarea după abdominoplastie

Pentru câteva zile, este posibil ca abdomenul tău să fie umflat. Îţi vor fi administrate medicamente pentru a ameliora senzaţiile de disconfort, slăbiciune sau dureri. În funcţie de complexitatea operaţiei, poţi fi externat(ă) după câteva ore de la operaţie sau vei putea rămâne spitalizat(ă) pentru 2-3 zile. Va trebui să stai cu coapsele în flexie uşoară pentru a reduce tensiunea în zona abdominală.

Vei purta o burtieră elastică timp de 1-2 luni. Pentru a permite vindecarea în condiţii optime, trebuie să eviţi activităţile fizie intense timp de 3-4 săptămâni. Decizia momentului de a-ţi relua munca îţi aparţine, în funcţie de ritmul vindecării şi de cum te simţi.

După o perioadă de aproximativ 3-6 luni, cicatricile se aplatizează şi se deschid la culoare. Îţi recomandăm să eviţi expunerea la soare timp de un an de la operaţie, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor. Cicatricile nu vor dispărea niciodată complet, dar pot fi mascate de chilot şi de costumul de baie.

Pentru menţinerea îndelungată a rezultatelor obţinute, este important să urmezi un regim dietetic recomandat de un medic nutritionist şi să practici exerciţii fizice cu regularitate.

 

Riscurile operaţiei de abdominoplastie

În cazul oricărei intervenţii chirurgicale, pot apărea complicaţii precum: reacţii alergice, hemoragii, infecţii, tromboze (astuparea unui vas sangvin cu un cheag de sânge). Infecţiile pot fi tratate cu antibiotice şi drenaje, dar vor prelungi durata spitalizării. Poţi minimiza riscul apariţiei trombozelor mişcându-te cât mai curând posibil după efectuarea operaţiei.

Dacă eşti fumător, îţi recomandăm să renunţi la fumat cel puţin cu câteva săptămâni înainte de operaţie dar şi după operaţie. Din cauza circulaţiei cutanate deficitare, riscul apariţiei tulburărilor de vascularizaţie este mai mare. De asemeni, nicotina întârzie vindecarea.

Pentru minimalizarea riscurilor, este necesar să respecţi cu stricteţe instrucţiunile chirurgului plastician.

Abdominoplastia îţi poate îmbunătăţi aspectul exterior şi îţi poate conferi mai multă încredere în tine, dar este important să te informezi foarte bine în prealabil pentru  a fi la curent cu toate efectele, pozitive şi negative, pe care le presupune o astfel de intervenţie.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.