Implanturile fesiere presupun o intervenţie chirurgicală, cu rolul de a îmbunătăţi conturul feselor şi de a crea forme pline, aşa numitul „fund bombat”. Realizate din silicon solid sau semi-solid, implanturile fesiere dau, la atingere, o senzatie similară cu atingerea unor muşchi bine tonifiaţi.
Implanturile fesiere se adresează atât femeilor, cât şi bărbaţilor, preocupaţi să aibă forme mai rotunjite şi un fizic armonios, bine proporţionat.
Operaţia de implanturi fesiere
Intervenţia chirurgicală durează aproximativ două ore şi se desfăşoară sub anestezie generală.
Chirurgul plastician realizează o incizie fie în zona de întâlnire a feselor cu partea posterioară a coapselor, fie în zona coccigiană (partea superioară a şanţului interfesier). Cel mai frecvent, incizia se efectuează în zona coccigiană, pentru ascunderea cicatricilor, în ciuda faptului că în aceasta zonă este prezent un risc mai mare de infecţie. Medicul chirurg va crea un „buzunar” suficient de mare pentru a insera implanturile fesiere. Acestea pot fi puse sub muşchiul fesier mare sau deasupra acestuia. În general, rezultatele sunt permanente.
Există de asemeni opţiunea de a se folosi ţesutul adipos al pacientului. În acest caz, este necesar să faci intervenţii periodice, pentru ca rezultatele să se menţină pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp.
Perioada postoperatorie şi recuperarea după implanturile fesiere
În funcţie de complexitatea intervenţiei, pot exista cazuri în care pacientul să necesite spitalizare şi cazuri în care aceasta să nu reprezinte o necesitate.
Pe parcursul primelor zile, pot apărea efecte secundare, precum: dureri, răni, amorţeală, umflături de mici dimensiuni, vânătăi. Trebui să reţii însă că acestea sunt temporare şi în timp te vei simţi din ce în ce mai bine, până la recuperarea completă.
După aproximativ 5-7 zile, îţi poţi relua activităţile cotidiene. Este recomandat însă să nu faci activităţi fizice solicitante în prima lună după operaţia de implanturi fesiere.
Riscuri ale operaţiei estetice de implanturi fesiere
Trebuie să fii de asemeni conştient(ă) că în cazul oricărei intervenţii chirurgicale, pot apărea anumite complicaţii, precum: infecţii, sângerări, afectarea nervilor şi/ sau a muşchilor, asimetrie.
Apelează la un medic chirurg cu experienţă şi respectă cu stricteţe recomandările acestuia, pentru minimalizarea acestor riscuri.
Implanturile fesiere pot reprezenta soluţia optimă dacă îţi doreşti forme mai pline, atractive, armonioase, dar trebuie să fii realist şi conştient(ă) de toate aspectele pe care le implică supunerea la o astfel de intervenţie chirurgicală.