Ghidul Serviciilor
Columna Medical Center - Clinica Doctorului Nitescu Cristian
inapoi la firma 6530 vizite
Poza Chirurgia sânilor
Foto

Mărirea sânilor cu implanturi mamare este una din cele mai frecvente intervenţii chirurgicale din ultima perioadă. Foarte multe femei, nemulţumite de forma şi dimensiunea sânilor lor, hotărăsc să scape de complexe şi frustări, apelând la ultimele descoperiri ale chirurgiei estetice.

Pregătirea preoperatorie pentru implantul mamar

Preoperator, va trebui să efectuezi unele analize recomandate de medicul chirurg. Printre acestea se numără şi mamografia sau ecografia, care vor permite vizualizarea ţesutului glandular şi adoptarea unei procedurii corespunzătoare. O altă indicaţie importantă este aceea de a renunţa la administrarea aspirinei şi a anticoncepţionalelor cu două săptămâni înainte de intervenţie, pentru a evita problemele legate de coagularea sângelui.

Procedura chirurgicală de implant mamar

Procedurile chirurgicale privind mărirea sânilor prin implanturi mamare sunt diverse. Tipul de metodă utilizată va fi stabilită de chirurgul plastician, în funcţie de trăsăturile anatomice ale pacientei. Intervenţia se face efectuând una din cele trei incizii tradiţionale, poziţionate fie sub sân, prin porţiunea inferioară a mamelonului sau prin axilă. Prin acestă incizie se va crea un spaţiu între structurile sânului, numit de unii medici „buzunar”, în care se va introduce implantul mamar. Implanturile mamare pot fi poziţionate subglandular sau submuscular, în funcţie de particularităţile zonei mamare ale pacientei dar şi de preferinţele chirurgului plastician.Pacientele care prezintă ptoză a sânilor (căderea sânilor) vor avea nevoie şi de mastopexie, o intervenţie de ridicare a ţesuturilor mamare. Operaţia se efectuează sub efectul anesteziei generale.

Tipuri de implanturi mamare

Implanturile mamare diferă atât din punct de vedere al formei şi al dimensiunii, cât şi cu privire la conţinutul acestora. În ceea ce priveşte forma, poţi opta pentru implanturi cu formă rotundă, ovală sau anatomică. Suprafaţa poate fi netedă sau texturată. În ceea ce priveşte conţinutul, putem vorbi de implanturi mamare cu ser fiziologic, silicon sau mixte (conţinând atât ser fiziologic cât şi gel siliconic). Beneficiul alegerii unor implanturi cu ser fiziologic este acela că acestea au un conţinut salin care se regăşte în corpul uman într-o proporţie de 70%. În cazul în care proteza curge, lichidul ar putea fi absorbit cu uşurinţă de organism. Cu toate acestea,  cele mai  multe paciente aleg implanturile pe bază de gel siliconic coeziv, datorită factorilor de ordin estetic, acestea oferind un aspect mult mai natural sânului.

Posibile complicaţii ale implantului mamar

Posibile complicaţii ar putea fi apariţia hematomului sau seromului postoperator şi a infecţiei la nivelul plăgii suturate. Un risc îl poate constitui şi dezumflarea implantului cu ser. O altă eventuală complicaţie este contractura capsulară. Capsula formată în jurul protezei se poate contracta, producând disconfort şi durere. Toate aceste riscuri pot fi evitate, însă, dacă respecţi cu precizie indicaţiile medicului chirurg.

Recuperarea după implantul mamar

Perioada de recuperare variază de la o pacientă la alta. În primele două zile după operaţie vei simţi durere şi disconfort. Activitatea cotidiană va putea fi reluată după o săptămână de la intervenţie, însă aceasta nu trebuie să presupună foarte multă solicitare fizică. Recuperarea totală, care îţi va permite efortul fizic se va produce la o lună după intervenţie. Totodată, o perioadă de timp, va fi necesară folosirea unui sutien elastic sau a unei bustiere care să îţi susţină sânii. În cazul în care apar neplăceri precum temperatura ridicată la sâni, durere, inflamaţie sau înroşirea unuia dintre sâni, este indicată contactarea imediată a medicului.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.