Ghidul Serviciilor
Columna Medical Center - Clinica Doctorului Nitescu Cristian
inapoi la firma 6510 vizite
Poza Chirurgia sânilor
Foto

Mărirea sânilor, folosind implanturile cu silicon este o modificare majoră de aspect pe care multe femei o aleg. Protezele siliconice contribuie atât la mărirea sânilor cât şi la reconturarea acestora. Care sunt avantajele şi dezavantajele implanturilor mamare? Află din următorul articol!

Implanturile cu silicon – ce sunt?

Implanturile cu silicon sunt formate din gel siliconic sau soluţii saline, învelinte într-un material cu suprafaţă dură. Lichidul care formează proteza siliconică este unul coeziv care nu curge, în situaţia în care învelişul este distrus. Implanturile cu silicon sunt cele mai utilizate proteze pentru mărirea sânilor.

Implanturile mamare – cum sunt introduse

Mărirea sânilor prin implanturi siliconice presupune o diversitate de procedee chirurgicale. Tipul de metodă utilizată va fi stabilită de chirurgul plastician, în funcţie de trăsăturile anatomice ale pacientei. Intervenţia se face efectuând una din cele trei incizii tradiţionale, poziţionate fie sub sân, pe marginea mamelonului sau la subraţ. Prin acestă incizie, se va crea un spaţiu între structurile sânului, numit de unii medici „buzunar”, în care se va introduce implantul mamar. Implanturile mamare pot fi poziţionate subglandular sau submuscular, în funcţie de particularităţile zonei mamare ale pacientei dar şi de preferinţele medicului chirurg. Pacientele care prezintă ptoză a sânilor (căderea sânilor) vor avea nevoie şi de mastopexie, o intervenţie de ridicare a ţesuturilor mamare. Operaţia se efectuează sub efectul anesteziei generale.

Marirea sânilor prin implanturi cu silicon: avantaje

Implantul cu silicon oferă un aspect mult mai natural sânului, comparativ cu protezele mamare din ser fiziologic. Totodată, un alt avantaj este faptul că implanturile cu silicon au un conţinut coeziv care nu curge. Astfel de proteze nu pun în pericol sănătatea pacientei şi nici nu împiedică în vreun fel desfăşurarea unor activităţi precum alăptatul sau depunerea de efort fizic.

Marirea sânilor prin implanturi cu silicon: dezavantaje

Implanturile cu silicon nu modifică desfăşurarea normală a vieţii, însă pacienta va trebui să ia calcul unele inconvenienţe care pot apărea. În primul rând, operaţia de mărire de sâni cu implanturi mamare, nu este întotdeuna singulară. Operaţia pote necesita, ulterior, intervenţii suplimentare, de corectare sau retuşare. Totodată, implanturile cu silicon nu au o durată nelimitată. Odată cu trecerea timpului, poate fi necesară scoaterea sau înlocuirea protezei mamare. Implanturile cu silicon, atunci când sunt eliminate, pot produce modificări la nivelul sânului: pliere, cute, schimbarea formei sau pierderea elasticităţii.

Marirea sânilor prin implanturi cu silicon: complicaţii

Posibile complicaţii ale implanturilor cu silicon ar putea fi apariţia hematomului sau seromului postoperator şi a infecţiei la nivelul plăgii saturate . Un risc îl poate constitui şi contractura capsulară. Capsula formată în jurul protezei se poate contracta, producând disconfort şi durere. Toate aceste riscuri pot fi evitate, însă, dacă sunt respectate cu precizie indicaţiile medicului chirurg.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.