Ghidul Serviciilor
Columna Medical Center - Clinica Doctorului Nitescu Cristian
inapoi la firma 6510 vizite
Poza Chirurgia sânilor
Foto

Reconstrucţia mamară este o modalitate de refacere a sânilor după ce aceştia au suferit modificări în urma unei operaţii de mastectomie efectuată în cazul îmbolnăvirii de cancer. Reconstrucţia mamară ajută atât la recuperarea formei cât şi a dimensiunii sânului restant.

Pregătirea preoperatorie pentru intervenţia de reconstrucţie mamară

Medicul chirurg îţi va recomanda efectuarea unui anumit set de analize care vor asigura o bună desfăşurare a intervenţiei. Înaintea operaţiei este important să urmezi o anumită dietă şi să renunţi la fumat. De asemenea, nu este indicată administrarea aspirinei sau a anticoncepţionalelor, deoarece poate produce apariţia unor probleme legate de coagularea sângelui.

Modalităţi de reconstrucţie mamară

Intervenţia de reconstrucţie mamară poate fi efectuată în două modalităţi: fie prin implant mamar, fie utilizând ţesutul propriu al pacientei. Implantul mamar cel mai frecvent utilizat este cel care conţine o soluţie salină şi are un înveliş exterior din silicon. Reconstrucţia de acest tip poate fi aplicată imediat după mastectomie, pacienta fiind scutită, astfel, de şocul de după operaţia de extirpare. O altă procedură de reconstrucţie a sânilor este cea cu ţesut propriu luat de pe spatele, abdomenul sau fesele pacientei. Refacerea areolei şi a mamelonului depinde de decizia pacientei de a reconstrui aceste zone sau nu. În cazul în care pacienta va dori acest lucru, atât mamelonul cât şi areola vor fi reconstruite imediat după ce noul sân se va vindeca, folosindu-se ţesuturi din zona sânului reconstruit, a celuilalt mamelon sau a urechii.

Posibile complicaţii ale reconstrucţiei mamare

Operaţia de reconstrucţie mamară poate fi recomandată tuturor femeilor cărora le-au fost extirpaţi sânii în urma unei îmbolnăviri de cancer la sân. Majoritatea riscurilor sunt asemănătoare cu cele existente la toate intervenţiile chirurgicale: sângerare, apariţia unor infecţii, alergii, hematoame şi dureri. Dincolo de toate aceste efecte adverse comune multor operaţii, reconstrucţia mamară implică existeţa unor complicaţii specifice precum necroza ţesutului înlocuit sau modificări în ceea ce priveşte sensibilitatea sânului sau a mamelonului. Totodată, cicatricile rezultate pot fi foarte mari şi vizibile.

Recuperarea după reconstrucţia mamară

Perioada de recuperare durează, în general, între şase şi opt săptămâni. În tot acest timp va trebui să respecţi cu exactitate indicaţiile medicului şi să eviţi activităţile fizice solicitante. Perioada de recuperare din punct de vedere fizic depinde, în mare măsură şi de stabilitatea ta emoţională. Din acest motiv, va fi necesară şi o perioadă de acomodare cu noua situaţie, cu faptul că într-un timp nu foarte lung, ai trecut printr-o luptă cu o boală groaznică care a produs modificări majore asupra corpului tău. Recuperarea constă, aşadar, atât într-un proces de vindecare fizică cât şi psihică, spirituală.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.