Ghidul Serviciilor
Clinica De Oftalmologie Ophtamax Ploiesti
inapoi la firma 42144 vizite
Poza Biometrie cu IOL Master
Foto

Biometria este procesul prin care se calculează puterea cristalinului artificial care trebuie implantat în ochiul pacientului operat de cataractă. Dacă pacientul are o cataractă foarte avansată, probabil că va fi extrem de fericit după operaţie indiferent ce ochelari va trebui să poarte postoperator; dacă însă este un pacient care are pretenţii mai mari şi doreşte să aibă cel mai bun cristalin posibil care să îi asigure o vedere cât mai bună fără ochelari de distanţă sau doreşte un cristalin multifocal care să îi assigure o vedere foarte bună fără ochelari atât la distanţă cât şi de aproape, atunci biometria precisă este extrem de importantă.

Majoritatea clinicilor din România care operează cataracta folosesc biometria ultrasonica, dar s-a constatat că, fiind o metodă de contact în care o sonda cu ultrasunete este aplicată pe ochiul pacientului, este posibil ca în funcţie de operator şi pacient să apară erori în măsurători. Astfel a apărut conceptul de biometrie optică, în care se folosesc lasere pentru măsurători şi este evitat contactul cu ochiul pacientului.

Noi am achiziţionat sistemul IOLMaster dezvoltat de firma Zeiss, care a reprezentat o revoluţie şi care este 'gold standard' în precizia biometriei în întreaga lume. De remarcat că biometria optică nu se poate aplica în toate cazurile, cataractele foarte avansate neputând beneficia de această metodă şi în acest caz se face biometrie ultrasonica.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.