Ghidul Serviciilor
Clinica De Oftalmologie Ophtamax Ploiesti
inapoi la firma 42144 vizite
Poza Camp Vizual Computerizat
Foto

Perimetria computerizată

Câmpul vizual este o caracteristică extrem de importantă a vederii. Acuitatea vizuală (capacitatea de a distinge detalii cat mai fine) este numai o componentă a vederii umane. Există cazuri extreme în care pacientul poate sa aibă o acuitate vizuală perfectă (să vadă cele mai fine detalii) dar un câmp vizual extrem de afectat astfel încât ajunge sa vadă ca printr-o ţeava de puscă (camp vizual tubular). Explorarea câmpului vizual se face cu ajutorul unor aparate numite perimetre. Aceste perimetre pot fi manuale (controlate de un operator uman) sau computerizate (controlate de un calculator).

Afecţiunile în care explorarea câmpului vizual este importantă sunt în primul rând glaucomul, afecţiunile neurologice şi unele afecţiuni retiniene. Dacă în stabilirea diagnosticului de glaucom tomografia în coerenţa optică (OCT) poate depista cel mai precoce afecţiunea, în cazul glaucoamelor avansate, câmpul vizual poate stabili  mult mai precis progresia bolii. Stabilirea progresiei este esenţială pentru determinarea eficienţei tratamentului glaucomului. De multe ori oftalmologii se bazează pe nivelul presiunii oculare dar există cazuri de glaucom care progresează deşi presiunea oculară este 15 mm Hg şi alte cazuri de pacienţi cu presiune oculară de 25 mm Hg care nu fac niciodată glaucom. Din acest motiv se recomandă ca pacienţii cu glaucom să facă 6 câmpuri vizuale în primii 2 ani de la depistarea afecţiunii.

 

Efectuarea unui câmp vizual poate fi extrem de solicitantă pentru pacient, de aceea cele mai bune perimetre computerizate trebuie sa aibă un program care să analizeze cât mai bine câmpul vizual dar testul sa fie cât mai puţin obositor pentru pacient. Standardul mondial în perimetria computerizată este detinut de aparatele Humphrey de la Zeiss. Clinica Ophtamax a achizitionat un astfel de aparat, capabil să efectueze toate testele moderne din perimetrie şi de asemenea să analizeze evoluţia unor eventuale defecte de câmp vizual în teste succesive.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.