Ghidul Serviciilor
Clinica De Oftalmologie Ophtamax Ploiesti
inapoi la firma 42144 vizite
Poza Chirurgia viciilor de refractie
Foto

Ce înseamnă un viciu de refracţie: înseamnă că există o neconcordanţă între puterea de refracţie a tuturor mediilor transparente ale ochiului (cornee, umoare apoasă, cristalin, vitros) şi lungimea ochiului astfel încât la ochiul miop focalizarea razelor se face înaintea retinei, la hipermetrop în spatele retinei iar la astigmat focalizarea se face nu într-un punct ci pe o elipsă. Deoarece nu putem modifica lungimea ochiului, ca să corectăm viciul de refracţie trebuie să modificăm puterea de refracţie a mediilor transparente - adică să introducem o lentilă cu putere pozitivă, negativă sau cilindrică. Această lentilă poate fi într-o ramă de ochelari, într-o lentilă de contact, modificarea puterii unei lentile naturale (corneea sau cristalinul) sau introducerea unei lentile intraocular

Care sunt alternativele pentru un pacient cu un viciu de refracţie şi care nu mai vrea sa poarte ochelari?

În funcţie de vârstă şi viciul de refracţie, există mai multe metode de corecţie:

 

La pacienţii sub 35 de ani care nu pot fi corectaţi cu laserul excimer (fie din cauza dioptriilor prea mari, fie din cauza corneei prea subţiri) se recomandă cristalinele fakice. Este vorba de nişte lentile care se implantează în interiorul ochiului, fără îndepărtarea cristalinului natural. Aceste cristaline fakice sunt de mai multe tipuri, în funcţie de locul în care sunt poziţionate în interiorul ochiului:

Avantajele Visian ICL

Lentilele intraoculare Visian ICL reprezintă una dintre cele mai moderne tehnologii în corecţia viciilor de refracţie:

În ce constă intervenţia chirurgicală de implantare a unui Visian ICL?

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.