Ghidul Serviciilor
Clinica De Oftalmologie Ophtamax Ploiesti
inapoi la firma 42144 vizite
Poza Tratamentul Retinopatiei Diabetice
Foto

Retinopatia diabetica

Afectarea retiniana reprezinta una din complicatiile majore ale diabetului zaharat care in cazurile extreme poate duce la orbire sau chiar la pierderea globului ocular.  Reprezinta una din cauzele majore de pierdere a vederii chiar si in tarile dezvoltate

In clinica Ophtamax avem experienta si am achizitionat toate echipamentele necesare diagnosticarii, monitorizarii si tratamentului ambulator al retinopatiei diabetice (fundus camera cu posibilitate de angiofluorografie, OCT, laser, bloc operator pentru injectii intravitreene).

 

Parametrii necesari pentru prevenirea si controlul corect al retinopatiei diabetice

 

Acesti parametri trebuie sa fie stabiliti de la caz la caz impreuna cu medicul diabetolog dar in principiu parametrii pe care ii urmarim pentru a putea preveni aparitia complicatiilor retiniene sunt:

·         Hemoglobina glicozilata HbA1c care trebuie sa fie sub 7%

·         HTA – deseori se poate obtine o imbunatatire marcata a afectarii retiniene numai prin controlul HTA

·         Metabolismul lipidic

Persistenta unor valori patologice la parametrii mai sus mentionati poate scadea sau anula eficienta tratamentului oftalmologic .

 

Controlul fundului de ochi (FO)

 

Primul examen de FO

In principiu la diabetul de tip I, care debuteaza acut de cele mai multe ori, este necesar un FO dupa 5 ani de la debut (deoarece in acest caz stim cu precizie cand a debutat boala). La diabetul de tip II boala evolueaza de multe ori insidios si este descoperita dupa ani de zile de la debut. La acesti pacienti trebuie facut un FO imediat ce diagnosticul a fost pus.

In cazul sarcinii sunt necesare examinari ale fundului de ochi la stabilirea graviditatii.

Frecventa ulterioara a examenelor de FO va fi stabilita de medic in functie de stadiul retinopatiei diabetic si de particularitatile pacientului (sarcina, varsta tanara etc).

Clasificarea retinopatiei diabetice

Se face in functie de tipul si amploarea leziunilor constatate la FO. Exista retinopatie diabetica

Neproliferativa

            Minima

            Moderata

            Severa (preproliferativa)

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.