Ghidul Serviciilor
Cabinet Optimed-Brasov
inapoi la firma 25279 vizite
Poza Evaluarea functiilor vizuale
Foto

Electroretinografia este un examen al ochiului destinat înregistrării activităţii electrice a retinei după o stimulare luminoasă.

Principalele indicaţii ale unei electroretinografii le constituie bolile ereditare ale retinei (degenerescenţa tapetoretiniană), atingerile retiniene toxice sau traumatice, consecutive administrării de antipaludice de sinteză sau prezenţei unui corp străin metalic în ochi, şi, mai general, au ca scop verificarea bunei funcţionări a retinei.

Electroretinografia permite să se distingă, cu ajutorul luminilor de intensităţi şi de culori diferite, activitatea conurilor, sensibile la intensităţile mari şi la culoarea roşie (sistemul fotopic), de cea a bastonaselor, sensibile la intensităţile slabe şi la albastru (sistemul scotopic). Se obţine un traseu, electroretinograma (ERG).

Informaţiile electrice sunt colectate prin intermediul electrozilor plasaţi pe cornee şi, la marginea orbitei, sub piele. Lentile de contact din material plastic împiedică pleoapele să se închidă în timpul examenului. La copil, poate fi necesară o anestezie generală.

Pacienţii care poartă lentile de contact nu trebuie să şi le pună cu 24 ore înainte şi la 24 ore după examen. După acesta, pacientul rămâne adesea orbit timp de câteva ore. Electrozii plasaţi pe cornee pot antrena o uşoară iritare a ochiului, tratabilă cu un colir.

O nouă tehnologie pentru evaluarea funcţiilor vizuale

Clinica noastră vine în întâmpinarea nevoilor dvs. cu cea mai performantă tehnologie de investigaţii ERG şi PEV.

MonPackOne este un stimulator multifuncţional care combină, într-un singur sistem compact, toate testele care sunt necesare pentru o evaluare completă şi aprofundată a funcţiilor vizuale. Modalitatea inovatoare în care este conceput, permite în acelaşi timp atât stimulări flash în câmp total (ganzfeld), cât şi stimulări structurate (ERG şi VEP), Pattern ERG şi VEP, stimulări multifocale (ERG şi VEP) şi stimulări EOG senzoriale.

MonPackOne este în întregime compatibil cu standardele ISCEV pentru examinările lectofiziologice vizuale. Acesta include o lumină de fundal LED care oferă feed-back de luminanţă (patentat), garantând faptul că iluminarea stimulărilor Pattern ERG şi VEP rămâne constantă. Acesta poate fi combinat cu stimulatorii MonColor pentru realizarea examenelor electrofiziologice avansate şi cu stimulatorul MonBaby pentru examinarea copiilor mici. Permite un număr mare de aplicări clinice, nu numai în domeniul electrofiziologiei vizuale dar şi pentru examenele psihofizice cum ar fi sensibilitatea la contrast şi adaptarea la întuneric, alături de examene de pupilometrie şi electronistagmografie. Datorită formei sale modulare, poate fi uşor configurat pentru a răspunde nevoilor fiecărui individ în parte.

MonPackOne prezintă un design inovativ, care combină un monitor central cu lumină de fundal LED şi panouri periferice illuminate cu LEDuri. Un senzor de lumină măsoară în timp real luminanţa stimulării şi este folosit pentru a controla lumina de fundal LED pentru a asigura o iluminare constantă şi a elimina artefactul de luminanţă generat de monitoarele LCD standard (patentate). Conform standardului ISCEV, inversiunile pattern şi simularile folosite pentru ERG şi VEP nu ar trebui să prezinte variaţiuni de lumină.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.