SCURT ISTORIC
De la descoperirea in Ninivele antic a stramosilor ochelarilor, cristale slefuite, a fost parcurs un drum lung pâna la realizarea ochelarilor de azi, la un nivel tehnic foarte inalt.
Matematicieni si filozofi antici arabi si greci au pus bazele dezvoltarii opticii.
Calugarul Roger Bacon (1214-1294) a descoperit ochelarii inca de la inceputul Evului Mediu.
La evolutia ulterioara si-au adus contributia foarte multi savanti, printre care: Kepler, Newton, Franklin.
In 1846 a fost infiintat stramosul fabricii Zeiss, de catre trio-ul opticii germane: Carl Zeiss, Ernst Abbe si Otto Schott. Descoperirile si inventiile lor influenteaza si astazi in mare masura dezvoltarea opticii.
Obiectivul cel mai important al firmei Carl Zeiss, care are o traditie de 150 de ani, transmis posteritatii de cei trei fondatori, este perfectionarea continua. Renumele mondial al firmei a fost adus de lentilele Punktal, lansate in 1912, care si-au pastrat pâna astazi pozitia de vârf pe piata lentilelor de ochelari.
Reusita firmei Carl Zeiss se datoreaza in special faptului ca, lucrând la un nivel calitativ ridicat si cu materiale de calitate, realizeaza intotdeauna lentile la standarde mondiale.
Inca de la inceput, firma a luat parte la cercetarile spatiale, iar experienta câstigata in acest mod o aplica in viata de toate zilele.
Astfel, firma Zeiss, in mod unic pe plan mondial, realizeaza mai mult de 70 de tipuri de lentile de ochelari din 12 tipuri de materiale de baza.
Cum sa alegem materialul de baza al lentilei
STICLA - perfecta din punct de vedere optic, se zgârie foarte greu, oferta larga de materiale de baza, mai grea decât plasticul, casanta.
PLASTIC - usor, se zgârie, se sparge foarte greu, durata de viata mai scurta, se poate colora dupa preferinta, iar prin aplicarea straturilor de intarire si antireflex se obtin lentile foarte performante si rezistente.
Informatii generale despre lentilele unifocale Zeiss folosite uzual
PUNKTAL - formare optima a imaginii, uz universal;
PUNKTAL SL - formare optima a imaginii, forma subtiata, pentru uz general;
HYPAL - suprafata asferica-atorica, formare ideala a imaginii si eliminare aproape totala a aberatiilor marginale care sunt nelipsite la alte lentile, forma subtiata, pentru hipermetropie, cea mai buna si mai frumoasa lentila din sticla.
TITAL - indice de refractie mare, pentru miopie mijlocie, forma mai subtiata decât lentilele precedente.
LANTAL 1.8 - lentila subtiata, pentru miopie mijlocie si avansata.
LANTAL 1.9 - lentila Zeiss - cu cel mai mare indice de refractie, cea mai subtire, cea mai frumoasa lentila pentru miopie avansata.
GRADAL TOP
Deseori dupa implinirea vârstei de 40 de ani pot aparea dificultati la citire Ochiul nu se mai poate fixa la fel de usor pe obiectele din apropiere si astfel lucrul la birou sau in fata monitorului se ingreuneaza.
Solutia confortabila: Gradal Top, noile lentile progresive de la Carl Zeiss. Cu acestea veti vedea foarte bine de la aproape pâna departe fara trepte folosind o singura pereche de ochelari.
Realizat dupa vederea naturala
Designul lentilelor progresive gradal top este realizat dupa "mersul" vederii naturale. Domeniile vizuale pentru distante mari, medii si scurte au fost optimizate si mult marite fata de alte lentile din aceasta categorie. Indiferent unde va indreptati privirea, spre o cladire indepartata, spre o vitrina, spre tastatura unui telefon sau spre paginile unei carti - lentilele progresive Gradal Top va garanteaza in toate situatiile o vedere precisa la o miscare naturala a capului si corpului.
Confortul vizual este datorat trecerii foarte line intre domeniile vizuale. Va veti simti spontan bine si veti beneficia de o vedere naturala chiar de la inceput.
Suprafete antireflex si materiale
Prin aplicarea suprafetelor antireflex se poate imbunatati si mai mult confortul vizual.
Astfel, reflexiile deranjante sunt reduse, se usureaza intretinerea lentilelor. Ca material pentru Gradal Top puteti alege intre sticla si plastic. Diferentele va vor fi explicate de catre optician.
CLARLET TRANZITIONS
Pur si simplu... SUPER!
La intuneric - transparenta maxima, la lumina - inchidere foarte rapida!
Combinatia dintre confort, protectie si eleganta, asigurata de lentilele Clarlet Transitions, acum si intr-o noua varianta - Transitions Green. Lentilele Clarlet Transitions Green ajung intr-un timp record la o culoare verde-inchis. Viteza mare de inchidere si culoarea deosebita face ca acest produs sa fie un produs optim pentru clienti fideli si activi.
AVANTAJE:
culoare verde-inchis in aer liber
culoare de baza neutra in incaperi
inchidere super-rapida
plastic foarte usor
rezistenta la spargere si zgârieturi
culoare uniforma
protectie 100% impotriva razelor solare UV-A si UV-B
sunt conforme DIN EN ISO 8980-3 pentru conducere auto pe timp de noapte
lentila unifocala, cu indice de refractie n=1,50
suprafata intarita inclusa in pret, posibil cu suprafete antireflex Gold ET sau Carat Super