Ghidul Serviciilor
Oficiul Roman Pentru Drepturile De Autor -Orda
inapoi la firma 23450 vizite
Poza Ce este Registrul Naţional?
Foto

Registrul Naţional reprezintă un instrument unitar de evidenţă, la nivel naţional, a fonogramelor, videogramelor şi a programelor pentru calculator introduse în circuitul comercial pe teritoriul României, a marcajelor holografice aplicate pe acestea, precum şi a persoanelor fizice autorizate, asociaţiilor familiale şi a persoanelor juridice care desfăşoară activităţi cu fonograme, videograme şi programe pentru calculator.  

         Marcajul holografic reprezintă eticheta şi constă într-o imagine tridimensională, înseriată cu un cod alfanumeric, realizată pe suport autoadeziv şi autodistructiv. 

          Înregistrare sonoră sau fonograma, reprezintă fixarea sunetelor provenite dintr-o interpretare ori execuţie sau a altor sunete ori a reprezentării digitale ale acestor sunete, alta decat sub forma unei fixări încorporate într-o operă cinematografică sau în altă operă audiovizuală.  

               Licenţa programului pentru calculator reprezintă autorizarea scrisă, care insoţeşte programul pentru calculator, dată de titularul dreptului de autor privind dreptul de utilizare a acelui program. 

          Distribuirea reprezintă vânzarea originalului sau a copiilor unei fonograme, videograme sau a unui program pentru calculator către alţi operatori economici care au ca obiect de activitate comercializarea de astfel de produse, pe baza unui contract de distribuire. 

          Comercializarea reprezintă vânzarea originalului sau a copiilor unei fonograme, videograme sau a unui program pentru calculator către cumpărător. 

          Multiplicarea autorizată reprezintă realizarea de copii ale unei fonograme, videograme sau program pentru calculator prin replicare industrială a unei înregistrări-matriţă de către multiplicatorii autorizaţi. Discurile optice trebuie să fie realizate prin injecţie şi să aibă inserate coduri de identificare a sursei, conform uzanţelor internaţionale.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.