Sunt acele mici bijuterii care se lipesc pe suprafetele dintilor.
Exista o gama foarte mare de astfel de bijuterii (cristale, bijuterii dentare din aur alb sau galben).
Dintii nu sunt afectati prin aplicarea unor astfel de bijuterii.
Tratament de albire a dintilor
Anumiti pigmenti alimentari (cafea, tutun, ceai, vin rosu, etc), precum si coloranti intrinseci dintilor (tetraciclina, fluor in exces) pot produce modificari nedorite ale culorii acestora. Pentru obtinerea unei nuante satisfacatoare, o igiena riguroasa si chiar cleaning-ul profesional sunt insuficiente. Din fericire, stomatologia moderna vine cu solutii, unele foarte rapide si accesibile.
Cine poate beneficia de albirea dintilor?
Candidatii ideali pentru albirea dentara sunt pacientii cu dinti naturali care au pete galbene, maro sau portocalii si cei care au dintii patati ca urmare a fumatului, a inaintarii in varsta sau a altor cauze extrinseci. Petele puternice, de exemplu, cele cauzate de consumul de antibiotice, raspund intr-un timp mai indelungat la tratament si cu rezultate mai slabe.
Metode de albire a dintilor Home bleaching
Aceasta metoda se efectueaza acasa
Produsele de albire pe care le puteti folosi acasa sunt indicate cand dintii sunt vitali, iar coloratia este cauzata de consumul de cafea, tigari, ceai etc.
Office bleaching
Aceasta metoda se face exclusiv in cabinetele stomatologice de 5-6 ori cate 30 minute. Indicatii: coloratiile dintilor vitali si devitali. Riscuri posibile: pot aparea dureri, hipersensibilitate, iritatie gingivala, efect estetic nesatisfacator.