Ghidul Serviciilor
Dr. Dragos Totolici-Cabinet Stomatologic -Constanta
inapoi la firma 1526 vizite
Poza Despre Ortodontie\
Foto

Este o specialitate a medicinei dentare care se ocupă cu poziţionarea corectă a dinţilor în cadrul arcadelor dentare şi a arhitectonicii cranio-faciale.

Aşezarea dinţilor în poziţie corectă pe arcadă nu este un deziderat care ţine cont doar de ordinul esteticii dar are un deosebit rol în menţinerea stării de sănătate a gingiei şi reducerea problemelor de ordin parodontal ce vor apare după o vîrstă la care organismul nu mai poate compensa înghesuirea dentară existentă.

Trebuie să conştientizăm că nearanjarea corectă a dinţilor se numeşte anomalie dento-maxilară deci, ceva nu este în regulă. Anomaliile pot fi de mai multe tipuri în funcţie de situaţia clinică. Ele pot fi uşoare în condiţiile în care sunt prezente unele rotaţii şi mergînd pînă la anomalii scheletale grave în care problemele de nedezvoltare osoasă suficientă sunt destul de importante şi greu de tratat.

Pentru a elucida gravitatea anomaliei pe care pacientul o poarta medicul ortodont trebuie să examineze cu mare exactitate atât arcadelel dentare cît şi anumite radiografii şi dimensiuni craniol-faciale. Acest lucru se realizează în urma amprentării arcadelor, a fotografiilor de faţă şi profil şi a realizării unor radiografii speciale. Analiza cefalometrică este o etapă ce necesită timp şi de aceea programarea pentru începerea tratamentului nu se poate face imediat ci va necesita o săptămînă, două sau uneori chiar puţin mai mult.

Deoarece situaţiile clinice sunt foarte variate de la pacient la pacient şi tipul de aparat dar şi durata tratamentului este diferită.

Pentru rezolvarea acestor situaţii clinice medicul ortodont poate apela la două tipuri de tratament realizat fie cu aparate mobile fie cu aparate fixe.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.