Ghidul Serviciilor
Oficiul De Stat Pentru Inventii Si Marci- Osim
inapoi la firma 7657 vizite
Poza Titlul unic de protectie a inventiilor
Foto

Titlul unic de protecţie a invenţiilor în Romania este brevetul de invenţie.  Durata de valabilitate a brevetului este de 20 ani şi începe de la data constituirii depozitului naţional reglementar.

Dreptul la brevet aparţine inventatorului sau succesorului său în drepturi; în cazul inventatorilor salariaţi, dreptul la brevet aparţine, fie inventatorului fie firmei, în conformitate cu prevederile legii sau acordului între părţi.

Condiţiile de brevetabilitate sunt armonizate cu reglementările internaţionale în vigoare.

Cererile de brevet se publică după trecerea a 18 luni de la data depozitului naţional reglementar, sau a priorităţii invocate.

Cererile de brevet publicate beneficiază de protecţie provizorie până la eliberarea brevetului.

Examinarea cererilor de brevet poate fi cerută în termen de maximum 30 de luni de la data depozitului naţional reglementar.

Pe durata a 6 luni de la publicarea hotărârii de acordare a brevetului, acesta este supus opunerii publice.

Brevetul de invenţie conferă titularului dreptul de a interzice terţilor să efectueze fara autorizaţia sa următoarele acte:

- pentru produse:fabricarea comercializarea, oferirea spre vânzare, folosirea, importul sau stocarea în vederea comercializării, oferirii spre vânzare sau folosirii;

- pentru procedee sau metode: folosirea acestora.

Intinderea protecţiei conferite prin brevet este determinată de conţinutul revendicărilor, care se interpretează în legătură cu descrierea şi desenele invenţiei.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.