Ghidul Serviciilor
Spitalul Oxxygene
inapoi la firma 978 vizite
Poza Ambulator de specialitate
Foto

Ambulatoriu de specialitate: Geriatrie si gerontologie

Ambulatoriul integrat al spitalului face parte din structura spitalului, activitatea medicilor se desfasoara in sistem integrat si utilizeaza in comun platoul tehnic, cu respectarea legislatiei in vigoare de prevenire a infectiilor nosocomiale, in vederea cresterii accesibilitatii pacientilor la servicii medicale diverse, complete si de calitate.

Geriatria si gerontologia este specialitatea medicala care are drept obiectiv asistenta medicala din îngrijirea acuta, cronica, preventiva, de recuperare si terminala a vârstnicilor, precum si studiul procesului de îmbatrânire din punct de vedere somatic, mental, functional si social.

Medicina  Geriatrica  nu este  definita  în  mod  specific  în  functie  de  vârsta cronologica,  ci  are  ca  preocupare  afectiunile  tipice  întâlnite  la  pacientii  în  vârsta (majoritatea acestor pacienti au vârste de peste 65  de ani).

In afara pacientului varstnic, Geriatria si Gerontologia este ramura medicinei care se preocupa si de determinarea si prevenirea cauzelor care pot duce la imbatrânirea precoce. In acest context orice pacient cu vârsta de peste 40 de ani poate beneficia de evaluare si tratament in cadrul acestei specialitati.

Activitatea medicala:

Consultul de specialiate pentru :

• stabilirea diagnosticului ,
• stabilirea planului de interventie terapeutica
• consiliere geriatrica pentru pacientii care se prezinta in ambulatoriul integrat

Consultul  include: anamneza, istoric medical si medicamentos in vederea recomandarii eventualelor investigatii necesare pentru stabilirea unei conduite medicale corecte.

Consultul de specialitate este completat cu :

• evaluarea geriatrica standard si multidimensionala,
• teste de memorie,
• evaluare osteoporoza si aparat osteo-articular (Osteodensitometrie cu ultrasunete)
• preventie geriatrica pentru longevitate sanatoasa si activa,
• consiliere geriatrica.

Control – Interpretare investigatii

Control in vederea monitorizarii evolutiei sub tratament sau control in vederea interpretarii investigatiilor (analize de laborator, radiografii si osteodensitometrie) prescrise cu ocazia consultului de specialitate pentru stabilirea conduitei medicale viitoare.

Explorari functionale ambulatoriu

EKG, pulsoximentrie, indice glezna-brat, spirometrie, masurare TA, AV, osteodensitometrie segmentara cu ultrasunete in functie de diagnosticul investigat in ambulatoriu.

Teste clinice in ambulatoriu

EDS, Scor Miastenic, UPDRS, MMSE, Reisberg, teste de sensibilitate in functie de diagnosticul investigat in ambulatoriu.

Monitorizarea si controlul pacientilor care au fost internati in spital.

Pacientilor care au fost internati si care au prezentat o polipatologie ce a necesitat o polimedicatie, având in vedere riscurile polipragmaziei li se recomanda sa revina la consult-control la 1 luna sau 3 luni pentru monitorizare clinica si terapeutica.

Pacientii cu tulburari de memorie se vor prezenta insotiti de apartinatorii legali.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.