Ghidul Serviciilor
Zoom Design, Showroom Parchet - Ploiesti
inapoi la firma 1452 vizite
Poza Despre parchet
Foto

De-a lungul timpurilor oamenii au folosit panouri din lemn pentru a se proteja de frig. Extrem de la moda, parchetul confera incaperilor un aer rafinat si elegant. Pardoseala din lemn reprezinta cea mai clasica si functionala forma de pardoseala, pe care nici moda sau alte materiale nu reusesc sa o detroneze.

 

Calitatile parchetului sunt datorate in mare parte lemnului din care este realizat, iar pentru a face alegerea corecta este necesara cunoasterea calitatilor acestuia.      

Ca material de placare a pardoselii, comparativ cu alte materiale, lemnul este superior. Caldura si frumusetea naturala a lemnului, varietatea extrem de mare de modele si culori, modul usor de aplicare fac ca parchetul sa fie una dintre cele mai utilizate si in acelasi timp apreciate variante de pardoseli. Alegerea culorii si texturii parchetului trebuie sa completeza mobilierul si restul de accesorii prezente in spatiul respectiv. Specialistii recomanda, in interioarele clasice,traditionale, culori inchise iar pentru spatiile moderne, contemporane nuantele deschise. Varianta de parchet aleasa va decora si va pune in valoare intreaga casa, rezistand in timp.     

 

Parchetul clasic traditional este realizat 100% din lemn masiv, obtinut dintr-o unica esenta de lemn. Alegerea parchetului clasic ca tip de pardoseala pentru spatiul de locuit al unei case, este o optiune determinata fie de factori de natura tehnica fie de factori subiectivi. Parchetul din lemn masiv este rece vara si cald iarna, este silentios, rezistent, economic si durabil in timp. Poate fi intalnit in diferite esente: esente dure (cele mai obisnuite sunt stejarul, artarul, fagul sau mesteacanul) si esente moi (pinul sau bradul). Pe langa aceste esente des intalnite mai sunt folosite si esente nobile cum ar fi maslinul, afrormosia, wenge, sucupira, ipe, iroko, tek, merbau, moabi, bambus.    

 

Podelele de lemn nu retin praful si mucegaiul, astfel incat sunt usor de curatat. Cele mai importante calitati ale podelelor din lemn sunt datorate lemnului ca material: conductibilitate termica scazuta, bun izolator acustic, rezistenta la uzura. O grosime a lemnului de numai 3 cm are aceeasi valoare izolatoare ca a unei suprafete de beton cu o grosime de 40 cm. Lacuirea este cea mai frecventa metoda de finisaj folosita. La pardoselile din lemn masiv, pelicula transparenta de lac este cea care se depreciaza sau suporta uzura in timp.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.