Ghidul Serviciilor
Elite Surface Systems - Pardoseli Epoxidice, Pardoseli Industriale, Bucuresti
inapoi la firma 672 vizite
Poza Injectari rasini
Foto

1. DESCRIERE

» Pentru etansarea fisurilor care prezinta exfiltratii sau infiltratii de apa, cu sau fara presiune, se va folosi rasina poliuretanica, iar pentru oprirea imediata a exfiltatiilor/infiltratiilor sub presiune se va folosi rasina poliuretanica expandabila;» Pentru lucrarile de consolidare se vor folosi rasini epoxidice;» Ambele materiale se aplica cu pompa de injectare monobloc de inalta presiune;» Injectarea rasinilor se realizeaza prin intermediul unei supape non-retur numita „paker”. In cazul lucrarilor de consolidare se monteaza in gauri forate de o parte si alta a fisurii iar in cazul lucrarilor de etansare se aplica la exteriorul fisurii.

2. UTILIZARI / DESTINATII

» Aparitia fisurilor poate avea mai multe cauze: exploatarea necorespunzatoare a structurii (suprasarcini, uzura, impact etc), variatiile de temperatura inghet-dezghet, compactarea necorespunzatoare a pernei de balast, turnarea si finisarea defectuoase;» O parte dintre aceste cauze pot fi prevenite prin aplicarea unor sisteme speciale de protectie care maresc rezistenta mecanica, chimica si la abraziune a betonului facandu-l in acelasi timp impermeabil;» Pentru injectarea fisurilor care apar in elementele de beton ale constructiilor, in vederea consolidarii sau etansarii acestora, la interior sau la exterior;» Pentru remedierea defectelor zonale aparute in elementele de beton.

3. ETAPE GENERALE DE LUCRU

1. Pregatirea stratului suport: stratul suport trebuie sa fie pregatit corespunzator in lungul liniei fisurii, prin frecare mecanica cu perie de sarma ovala rotativa sau disc diamantat, cu actionare electrica. Deschiderea superficiala a fisurilor prin taierea cu panza fina de flex. Curatarea fisurilor prin suflare cu aer comprimat si aspirare.a) Pentru fisurile ce trebuiesc etansate cu rasini poliuretanice :» Forarea gaurilor pentru pakere, pana la o adancime care depinde de grosimea elementului constructiv injectat (in cazul in care fisurile strabat intreaga sectiune) sau de adancimea estimata a fisurilor (in cazul in care fisurile strabat partial sectiunea si sunt mai adanci de 8 - 10 cm), astfel incat sa nu se produca traversarea sectiunii, ci doar interceptarea fisurii in zona mediana a acesteia. Distanta intre gauri va fi de aproximativ 20 cm. Gaurile se executa alternativ, de-o parte si de alta a fisurii, cu inclinare de 30 - 45? catre aceasta;» Pentru fisuri cu adancimea de cca. 20 cm este recomandabil ca distanta dintre capetele vizibile ale gaurilor si linia fisurii sa fie de aprox. 10 cm. Distanta dintre doua gauri alternative (indiferent de pozitia acestora fata de linia fisurii): aprox. 20 cm. Distanta dintre doua gauri consecutive (amplasate de aceeasi parte a fisurii): aprox. 40 cm. Pentru fisuri avand alte adancimi, dimensiunile indicate se vor adapta proportional;» Introducerea packerelor in gauri si strangerea lor pentru asigurarea unei fixari corespunzatoare;» Injectarea fisurilor pentru stoparea temporara a infiltratiilor cu rasina poliuretanica expandabila;b) Pentru consolidare fisurilor cu rasini epoxidice:» Instalarea packerelor pe lungimea fisurii la 20 cm interax;» Aplicare banda de mascare intre packere pe toata lungimea fisurii;» Matare cu mortar epoxidic banda si packere.» Conectarea pompei la packere si inceperea pomparii de rasina;» Injectarea se executa cu o pompa manuala sau una electrica, incarcand alternativ pakerele care se golesc, pana se constata obtinerea refuzului si expandarea sau intarirea materialului injectat;» La minim 24 de ore dupa injectarea rasinii se desfac packere-le iar fisura se va finisa prin slefuire cu disc abraziv.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.