Biserica Precupetii Vechi din Bucuresti, asezata in Str.Toamnei nr. 92 cu hramul “Toti Sfintii” (sarbatorit in Duminica Tuturor Sfintilor - prima Duminica dupa Rusalii), in urma cutremurelor din 1977 si 1986 a suferit deteriorari ale zidariei, afectand deopotriva si pictura, care necesita consolidari si restaurari in numeroase zone.
Biserica Precupetii Vechi, situata in vechea mahala negustoreasca a fost construita in 1773 (sub domnie fanariota) de modesti ctitori ai locului: Gheorghe Ieroschi-monahul, Nastase Simioneanu cu sotia sa Minca, ajutat de Tudor, Ioana, Tudora, Petre si alti ostenitor precum Popa Grigorie, Popa Gheorghe, Popa Radu si Maria.
Biserica Preecupetii Vechi a trecut prin vitregia timpului dar s-a mentinut si s-a imbogatit prin lucrarea a multor credinciosi, a multor fete bisericesti, pe care istoricul locasului ii cinsteste cu dreapta recunostinta.
Biserica cere neobosita ingrijire.In 1898 ia a fost reparata, marita si pictata din nou prin osardia epitropului Anton Georgescu, a preotilor Grigorie Dinescu si Ioan Ionescu.
Din acel an dateaza si tampla cu icoane pictate de Gheorghe Zograf a carui semnatura se descifreaza pe scena “Cina cea de Taina”, de deasupra usilor imparatesti.
Alte imbunatatiri, adaugiri si repictari s-au savarsit intre anii 1906-1909 prin staruinta preotului Nicolae Popian. Dupa cutremurul din 1940 s-a rezidit turla mare, s-au consolidat peretii si cele doua turle mici, s-a spalat si completat pictura .
Intre anii 1958-1964 s-au refaut reparatii exterioare, s-a introdus instalatia de gaz, s-a refacut pictura cu ajutorul material si binecuvantarea Prea Fericitului Parinte Patriarh Justinian al carui chip s-a zugravit in biserica la locul ctitorilor.
Actuala pictura in ulei este opera pictorului Keber si dateaza din 1930.Infatisarea de acum i s-a pastrat prin 2 interventii succesive: in 1942 au lucrat asupra ei pictorii Dogarescu si Hermineanu iar in 1964 pictorul Gheorghe Teodorescu-Romanati, ajutata de Constantin Stanescu, preot-pictor.