La 1822, Grigore Dimitrie Ghika (al 4-lea) (1822 - 1828) incepe constructia palatului pe terenurile din zona Tei unde familia Ghika avea o mosie. Arhitect a fost Xavier Villacrosse. In anul 1833 palatului i-a fost adaugata, ca paraclis, biserica Ghika Tei (sau Biserica Teiul Doamnei). A fost construita intr-un stil diferit decat cel traditional - este singura biserica rotunda din Bucuresti.
Biserica a fost ridicata de mesterul constructor Iosef Weltz, cel care a lucrat la refacerea Manastirii Radu Voda, deteriorata in urma cutremurului din 1838. Reparatiile s-au facut dupa planurile arhitectului Xavier Villacrosse. Hramul bisericii este Inaltarea Domnului, un mic basorelief reprezentand scena Inaltarii Domnului fiind pus in curte.
In afara de curtea din fata si intrarea in lacas in rest sunt o multime de monumente funerare ale membrilor familiei Ghika. De asemenea in spate este turnul clopotnita, mai degraba integrat in zidurile ce inconjoara atat biserica dar si Palatul, total diferit de arhitectura bisericii, un element comun fiind braul de flori care se regaseste si la biserica si la turn.
Este posibil ca aceasta biserica sa fi fost construita pe locul uneia mai vechi ctitorita de Barbu Vacarescu pentru ca acolo scrie asa: "Preacredinciosul Domn Grigorie Dimitrie Ghika impreuna cu mariia sa bizade Gligorie fiind fost inca simainainte demult zidita alta besearica de raposatul vistier Barbu Vacarescu si cu sotiea lui raposata Ruxindra Roseti"
www.bucurestiivechisinoi.blogspot.com