Capra Boer a fost adusã în Europa în anul 1977. Este o rasă de carne, de talie mare, cu cap puternic şi corp compact. Ea provine din Africa de Sud şi are descendent Nubian. Culoarea caprei Boer este predominant albă cu nuanţe maro-negru şi maro-rugină pe cap şi gât.
Capra Boer este foarte prolifică, fată 2-3 iezi odată. Datorită faptului că nu se mulg, acestea fată de 3 ori în 2 ani. Iezii cresc foarte repede acumulând 200 - 300 grame pe zi, astfel putând atinge 25 kg în 3 luni.
Caprele din această rasă pot ajunge la o greutate de 60 - 80 kg, iar masculii la 120 - 140 kg. Această rasă nu este pretenţioasă la furaje şi nici la condiţiile de mediu. Este întâlnită la o altitudine de 500 - 2500 metri.
Carnea de capră Boer este delicioasă, nu are colesterol şi nu are miros tipic de capră.