Ghidul Serviciilor
Istvana Complex *** - Baile Balvanyos / Covasna
inapoi la firma 583 vizite
Poza Atractiile locului
Foto

Mofete

Statiunea Bálványos se bucura de o mare popularitate. Situata la o altitudine de 1000 m fiind înconjurata de muntii Bodoc, Csomád si Turia. Muntii vulcanici ofera ape minerale bogate în CO2, SH, ape cu efecte benefice în anumite cure ale bolilor stomacale si cardiologice. Utilizarea mofetelor si a bailor gazoase sunt indicate în tratamentele de acest tip. Apele radioactive, aerul curat în ozon, linistea benefica si mediul ambiental naturist ajuta la redobândirea echilibrului fizic si psihic.

Tara apelor minerale

Zona limitrofa a muntelui Büdös este bogata în minerale. Exista o sectiune numita Bufogó ce este renumita pentru diversitatea apelor minerale. Putem beneficia de apele: “Szejke”, “Transilvania”, celebra “Ibolya” si “Iordan”- de lânga statiunea Csiszár. Pe drumul care duce spre hotelul Best Western ne putem bucura de binefacatoarea apa “Cseh”. Este recomandata vizita bazinelor cu apa violet de lânga “Szemvíz”, apa pucioasa tamaduitoare, utilizata si în scop farmaceutic, renumita pe plan mondial. În zona putem descoperi locuri sumbre, fara vegetatie, locuri pe care localnicii le-au denumit Valea Mortii datorita dioxidului de carbon emanat din pamânt.

Cetatea Bálványos

Cetatea se afla la o altitudine de 1029 metri pe dealul Cetate, deasupra statiunii balneoclimaterice Bálványos. Constructia cetatii dateaza din anii 1100 avand ca si rol principal observarea inamicului si semnalizarea pericolului catre locuitorii din Depresiunea Ciucului fiind locuita pana la sfarsitul secolului 17. De pe turnul cetatii aveti parte de o priveliste inedita asupra întregii zone.

Pestera Puturosu

În muntele vulcanic numit Büdös se afla cea mai mare mofeta naturala din Europa cu emanatii de gaze (dioxid de carbon), numita grota Büdös de 14 m lungime apartinând zonei Turia. Grota se afla la o altitudine 1052 m si zilnic sunt emanate 2000 m3 de gaze care la începutul secolului au fost utilizate de o fabrica specifica, condensatoare. Grota este de culoare galbuie, zidurile sulfuroase au efecte benefice asupra sanatatii. Concentratia gazelor emanate este de 98-99%. Pentru evitarea oricarui accident mofeta poseda un prospect de utilizare corecta a spatiului intern.

...Am vazut locul cel mai poetic al Transilvaniei. Exista peisaje extraordinare, splendide si minunate dar nici un loc mai maiestuos decât Lacul Sfânta Ana. La o altitudine de trei mii de picioare deasupra nivelului marii, într-un bazin format din munti de o înaltime de o mie doua sute de picioare de jur împrejur, în umbra padurilor salbatice se asterne un iezer rotund, splendid, perimetrul caruia este mai mare de un sfert de mila. Suprafata neteda a lacului ca o oglinda este verde-închis de la culmile de munti cu paduri întinse care se reflecta în ea, nu poate nici cea mai mare furtuna sa o clatine, nici spuma nu se unduieste pe ea. Partea aceea a muntilor înconjuratori care se întoarce spre noi este acoperita cu stejari si fagi, iar pe malul lacului de jur împrejur se înalta brazi imensi, care cuprind într-o rama închisa luciul metalic al mlastinii.

Jókai Mór

Lacul Sfânta Ana

Se afla la granita judetului Covasna în apropierea statiunii Bálványos, fiind accesibila de pe ruta Târgu Secuiesc – Bixad. Lacul se deosebeste prin unicitatea lui naturala, fiind o curiozitate în Europa centrala. Lacul se afla la o înaltime de 944 m într-un crater vulcanic. Denumirea lacului aminteste de patronul minerilor, fapt atestat de documentele datând din 1349. Peretii extrem de abrupti – Marele si Micul Csomád, Tó – bérce, Kövesponk – îngradesc lacul miraculos de o suprafata de 22 hectare, având o diagonala de 1,5 km si o adâncime de 8 m. În apropiere se afla “Várteto” la o altitudine de 1040 m, fiind vizibile ruinele fostei cetati din epoca timpurie a fierului.

Tinovul Mohos

Poate fi localizat în craterul limitrof al lacului Sfânta Ana, aproape de gura Oltului în care se varsa pârâul Veres. Balta este socotita o zona ocrotita prin lege datorita florei si faunei specifice. Zona mlastinoasa are pe alocuri turba de 10 m grosime. Se întinde pe o suprafata de 80 de hectare, cu flora si vegetatie extrem de diverse, muschi si afini de diferite specii. De asemenea, fauna baltica este extrem de variata.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.