Ghidul Serviciilor
Pet Stuff-Cabinet Veterinar-Bucuresti
inapoi la firma 505 vizite
Poza Medicina interna veterinara
Foto

Medicina Internă  este ramură a medicinei care are ca obiect  păstrarea și restabilirea sănătătii pacientului  și care studiază în acest scop procesele fizice,  chimice și biologice ale vieții, structurile și funcțiile organismului, cauzele și mecanismele de producere a bolilor, precum și mijloacele de diagnosticare, tratare și prevenire a lor, cu concentrare pe bolile și patologia organelor interne ale corpului animal.Specialitatea medicină internă presupune diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor care afectează unul sau mai multe organe interne. Medicul de medicină internă are competența de a evalua integral pacientul și de a indica prioritățile tratamentului acestuia,  inclusiv de tratament invaziv sau chirurgical.

În cadrul cabinetului de medicină internă, pacienţii pot beneficia de diagnosticul şi tratamentul bolilor medicale acute:

  • diagnosticul clinic, funcţional şi imagistic, precum şi tratamentul bolilor pulmonare (astm bronşic, bronşite cronice obstructive, pneumonii, pleurezii);
  • diagnosticul bolilor cardiace (hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, tulburări de ritm ale inimii ca: fibrilaţia atrială, valvulopatii), managementul factorilor de risc cardiovascular, cu evaluarea riscului cardiovascular şi întârzierea progresiei insuficienţei cardiace;
  • diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor digestive (hepatite cronice, ciroza hepatică, boala ulceroasă, boală de reflux gastroesofagian, litiaza biliară veziculară,ictere);
  • diagnosticul bolilor renale (infecţii ale tractului urinar, litiaza renală şi terapia acestora);
  • diagnosticul și tratamentul afecțiunilor urologice:
  • Urologie  este specialitatea medicală și chirurgicală care se ocupă de tratamentul și diagnosticarea afecțiunilor sistemului urogenital masculin și urinar feminin. Organele ale căror boli sunt studiate de urologie sunt: rinichii, glandele suprarenale, ureterele, vezica urinară, uretră și organele reproductive ale bărbaților:testicule, epididim, vas deferent, vezicule seminale, prostată și penis.

  • diagnosticul sindromului anemic;
  • diagnosticul și tratamentul bolilor sistemice (vasculite sistemice, boli autoimune – anemia autoimună, trombocitopenia autoimună, Diabet zaharat de tip1, Boală Crohn, colită ulcerativă, Scleroză multiplă, hepatită autoimună, Miastenia Gravis, Dermatomiozită, Boală Addison, Ciroză biliara, sindroame paraneoplazice, bolnavi cu febră de etiologie necunoscută); bolnavi cu afecțiuni severe și probleme medicale complexe;  
  • diagnosticul bolilor reumatologice: poliartrită reumatoidă, gută, colagenoze (lupus eritematos, sclerodermie), vasculite; controale periodice pentru evaluarea stării de sănătate; ecografii abdominale și recomandări de regimuri alimentare, diete pentru supraponderali și diabetici.
  • diagosticul și tratementul afecțiunilor endocrinologice: Sindrom Cushing hipofizar sau adrenal (hiperadenocorticism), Boala Addison primară sau secundară (Hipoadenocorticism),  Diabet zaharat, Insulinom, Hipertiroidism la pisică, Hipotiroidism la câine,  Hipogonadismul congenital.
  • diagnosticul și tratamentul afecțiunilor neurologice: Neurologia  este o ramură a medicinii care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sistemului nervos central, periferic și vegetativ.
  • Cauzele afecțiunilor neurologice sunt diverse: vasculare, inflamatorii, degenerative, toxice, metabolice, etc.

    Diagnosticul unei afecțiuni neurologice impune o anamneză atentă, un examen clinic neurologic și general, precum și diverse investigații paraclinice (țeste de laborator, investigații imagistice) adaptate fiecărui tip de patologie în parte, precum și particularităților personale ale pacientului.

    Printre afecțiunile neurologice se număra: sindroame cefaleice, epilepsia, accidentele vasculare cerebrale, scleroză multiplă, și alte afecțiuni ale nervilor periferici și cranieni, miastenia gravis.

  • diagnosticul şi  tratamentul afecțiunilor ORL
  • ORL înseamnă oto-rino-laringologie,iar pincipalele afecțiuni care se tratează  în clinica noastră  vizează nasul,gâtul,urechile.

    Nu putem separa strict între ele afecțiunile legate de fiecare dintre aceste organe,deoarece majoritatea bolilor unuia le afectează pe toate;de exemplu,atunci când pacientului îi curge nasul,de obicei și tușește,iar o răceală se poate complica ușor cu otită,mai ales la pui.

    Cele mai frecvente afecțiuni specifice fiecărui organ sunt:

    Semnele că animalul tău suferă de o afecțiune ORL mai severă decât o simplă  răceală sunt:

    Următoarele manifestări te atenționează că este vorba de mai mult decât o simplă răceală și că trebuie să te prezentați cu animalul la medic:

     -limfonoduri submandibulare mărite în volum         

    -amigdalele umflate și o respirație urât mirositoare;       

    -aproape că nu mai poate să înghită mâncarea din cauza durerii sau umflării gâtului;

    -se scărpina insistent în urechi, pavilionul extern este inflamat și înroșit, prezintă leziuni

    -din ureche i se scurge lichid,sânge sau puroi

    Pentru a preveni afecțiunile din sfera ORL,dar și în timpul acestora este bine să eviți să ții animalele în curent, să le lași  să meargă cu capul pe geam, să ai grija în momentul în care le faci baie la toaleta urechilor, la fel după băile în lacuri, râuri, mare, să mergi la un control periodic pentru a te asigură că animalul tău nu suferă de aceste probleme, la primele semne  contactează  medicul veterinar.

    Servicii oferite:

  • consultații
  • tratamente
  • aerosoli
  • endoscopie nasofaringiana (Serviciu externalizat…)
  • toalete auriculare
  • remediere chirurgicală othematom
  • examene otologice microscopice și pe medii de cultură
  • diagnosticul și tratamentul bolilor infectioaseInca de la înființarea Școlii de veterinărie în curricula oferită în 1861, una din cele patru discipline era reprezentată de Bolile epidemice și lipicioase: În cei 150 de ani de evoluție ai învățământului veterinar bucureștean studiul bolilor transmisibile a devenit un domeniu exhaustiv, realizându-se în cadrul mai multor discipline, dintrecare Bolile infecțioase și medicină preventivă, prin impactul economic, social și asupra sănătății publice reperezinta cea mai importantă componentă a educației veterinare, făcând obiectul reglementărilor legislative În planul educației veterinaresi al politicilor sanitar-veterinare în plan național și internațional, precum și obiectul monitorizării și raportării în plan internațional.
  • Boala infecțioasă (boală contagioasă, boală molipsitoare, boală infectocontagioasa) este o boală cauzată de un agent biologic (virus, bacterie, parazit, ciupercă, insectă). Bolile infecțioase afectează omul și animalul patrunzandin corp prin transmitere direct de la individ la individ sau prin vectori. În afară de patologia individului izolat, pot avea importanță  epidemiologică, prin afectarea populației : izbugniri, epidemii și pandemii.Agentul infectiv pătrunde în organism printr-o poartă de intrare care poate fi:

  • diagnosticul și tratamentul afecțiunilor dermatologice
  • Dermatologia are drept scop diagnosticarea și tratarea:

    Afecțiunile ce pot fi diagnosticate și tratate sunt:

    În cadrul clinicii noastre pacienții pot beneficia de tratamentul prin electrocauterizare a leziunilor cutanate  (papiloame, veruci).

    Postări recente

    Categorii de blog

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.