Ghidul Serviciilor
Cabinet Podiatrie Bucuresti
inapoi la firma 1485 vizite
Poza Unghie incarnata
Foto
Foto

Unghia incarnata descrie o afectiune provocata de un fragment de unghie (de obicei lateral) care intra in piele si produce inflamatie, durere si chiar infectie bacteriana. Unghia care se incarneaza frecvent este cea a degetului mare, iar statisticile arata ca frecventa este mai mare la barbati.

 

Cauzele incriminate pentru unghia incarnate sunt:

 

Recidivele sunt frecvente si pentru a limita aceste lucruri se pot aplica proteze sub unghie si lateral (copoline sau spanghe) sau se recurge la matricectomie laterala.

 

Prevenirea este cea mai buna metoda pt controlul unghiilor incarnate.

Semnele care ne arata ca este vorba despre unghie incarnata sunt: deget dureros, tumefiat si sensibil la atingere.

Zona afectata este evidentiata de eritem si tumefactie. La examenul local se pot observa:

Tratamentul in cazul unghiei incarnate

Chirurgical, ori de cate ori o unghie incarnata progreseaza intr-o infectie se consulta medicul! Acesta indeparteaza tesutul suplimentar (granulomul) pentru ca vindecarea sa se produca mai repede. Aceasta procedura se realizeaza cu anestezie, asadar nu simtiti durere. Complexitatea interventiei va depinde de severitatea infectiei sau de prezenta altor problem medicale (diabet).

 

Exista mai multe tipuri de interventii chirurgicale, care nu modifica patul unghial, dar presupun eliminarea unei parti a tesutului moale de langa si de sub unghie in scopul de a face mai mult loc unghiilor sa creasca. Este de preferat ca unghia sa nu fie eliminate total (avulsie) ci doar partial, pentru ca recuperarea sa fie mai rapida.

 

Recidivele sunt frecvente si pentru a le limita se pot aplica sisteme corective sub unghie si lateral asemanatoare aparatelor dentare  sau se recurge la matricectomie laterala, adica distrugerea celulelor care dau nastere unghiei (chimic, mecanic sau termic). Acest tratament tine de domeniul dermatologiei.

Prevenirea este cea mai buna metoda de tratament! Aici intervine rolul podiatrului, care in cabinet specializat poate reduce recurenta unghiei incarnate. Solutia care se aplica in aceste cazuri este de a ridica marginile unghiei si a o conduce spre forma sa naturala.

 

Fara tratament problema se poate agrava, inflamatia trece in straturile mai adanci ale pielii, in tesutul adipos al degetului sau chiar in os. Acestea sunt complicatii rare ale unghiei incarnate si este de dorit sa fie evitate.

 

Rolul podiatrului este de a reduce recurenta problematicii unghiei incarnate. Acest lucru se poate realiza prin tehnici de lucru noi si foarte eficiente. Daca doriti un tratament profesional va invitam la cabinetul nostru de podiatrie, pentru programare ne puteti contacta la nr. de telefon 0745.810.669

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.