Ghidul Serviciilor
Bethesda - Policlinica, Spital, Laborator De Analize Medicale, Centru De Imagistica, Suceava
inapoi la firma 21192 vizite
Poza Laborator
Foto

Laboratorul de analize medicale din cadrul BETHESDA se defineste prin:

Departamentele laboratorului de analize medicale

Departamentul de biochimie:Departamentul de biochimie executa la cele mai înalte standarde analize de chimie clinica din ser, plasma si urina.Dotarea departamentului de biochimie cuprinde aparatura performanta:• Analizor automat de chimie clinica:– COBAS INTEGRA 400 Plus (2 analizoare) – concentreaza 4 metode de detectie într-un singur sistem/Elvetia:Fotometrie;Turbidimetrie;Potentiometrie cu electrozi iono – selectivi (ISE);Polarimetrie de fluorescenta;Capacitate 460 teste/ora.• GENIO INTERLAB Analizor automat pentru electroforeza proteinelor serice pe suport de acetat de celuloza, 5 fractii /Italia• PRETTY INTERLAB Analizor automat pentru electroforeza proteinelor serice pe suport de gel de agaroza, 6 fractii /Italia• AUTION MAX-4030 Analizor automat pentru urini, 225 teste/ora, metoda reflectometrie /Japonia• SPOTCHEM EL SE 1520 metoda potentiometrica, 60 probe/ora /Japonia

Departamentul de hematologieDepartamentul de Hematologie realizeaza analize hematologice de înalta calitate prin metode clasice, dar si cu ajutorul unor tehnici actuale: timp de sângerare, timp de coagulare, etc.Dotarea departamentului de hematologie cuprinde o serie de aparate de ultima generatie:• Analizor automat de hematologie SYSMEX XS -1000i– analizor tip 5 diff, diferentierea de mare precizie este realizata de doua metode performante de detectie;– flow citometria cu laser cu semiconductori si fluorescenta;– capacitate 60 probe/ora.• SYSMEX XN-L 550 Analizor automat de hematologie. Seria Sysmex XN (eXcelleNce) reprezinta o noua etapa în definirea tehnologiei analizoarelor de hematologie. /Germania– analizor tip 5 diff,– citometrie în flux cu fluorescenta;• SYSMEX CA-560 Analizor automat de coagulare/Japonia– capabil pentru diagnosticarea în vitro pentru 5 parametri de coagulare simultan;– capacitate 54 teste/ora.

Departamentul de imunologieDepartamentul de imunologie efectueaza, cu ajutorul unei aparaturi moderne, un spectru din ce în ce mai larg de analize imunologice de larga aplicabilitate:Dotarea departamentului de imunologie cuprinde:• Analizor automat de imunologie ELECSYS 2010 care functioneaza pe principiul electrochemiluminiscentei.Aparatul are 15 canale pentru reactivi si efectueaza 88 teste/ora.• COBAS e411 Analizor automat de imunologie /Japonia :– metoda electrochemiluminiscenta (ECLIA)– aparatul are 15 canale pentru reactivi si efectueaza 88 teste/ora• STAT FAX 4700 Cititor de microstripuri / SUA– metoda ELISA ,200 probe/ora• I-CHROMA Sistem special de imunologie cu I-Chamber (camera de incubare) /Boditech– metoda imunofluorescenta (IFA)• RIDA X-SCREEN Cititor paneluri alergii specifice RIDA AlergyScreen Immunoblot, 120 citiri/ora /GERMANIAMAGLUMI 600 –Analizor automat pentru parametri de imunologie-metoda CLIA (chemiluminiscenta)-efectueaza 180 teste/ora

Departamentul de microbiologieDepartamentul de microbiologie realizeza investigatii de microbiologie prin metode si tehnici clasice.Folosim medii de cultura gata turnate, galerii API 20 E de identificare a bacteriilor si antibiograme de înalta calitate furnizate de Biomerieux (Franta) .

Controlul extern de calitateControlul extern de calitate este una din cele mai eficiente metode de asigurare ca rezultatele analizelor sunt foarte apropiate de realitate.Ce înseamna control extern de calitate ?Esenta unui control extern de calitate o reprezinta compararea inter-laboratoare. În acest scop un initiator, de regula o firma specializata, emite o proba ale carei valori sunt cunoscute numai de aceasta. Proba este trimisa unui numar de laboratoare clinice înscrise în acest program. Laboratoarele analizeaza proba si trimit rezultatele la initiator. Initiatorul, pe baza tuturor rezultatelor primite si a valorilor asteptate realizeaza o serie de calcule statistice rezultând indici si abateri. Cu cât participa mai multe laboratoare la acest program, cu atât abaterile sunt mai mici si restrictiile mai drastice.Daca un laborator se abate prea mult de la acesti indici, atunci acesta este considerat “exclus” la parametrii care nu corespund. Laboratorul este informat despre acest lucru si va intreprinde actiuni corective.Pe plan international exista firme binecunoscute care initiaza astfel de programe. De regula, un laborator care face parte dintr-un program al acestor firme este considerat “sigur”.Laboratorul nostru are contracte de control extern cu doua astfel de firme, pentru a acoperi întreaga gama de analize: LabQuality – Finlanda si CALILAB – Romania.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.