Ghidul Serviciilor
Spitalul Clinic De Urgenta Sfantul Ioan Bucuresti
inapoi la firma 7861 vizite
Poza Sectie Clinica Cardiologie
Foto

  În Secţia Clinică Cardiologie se desfăşoară activităţi medicale curente de diagnostic şi tratament al unor afecţiuni cardiace, respiratorii, hematologice, oncologice, etc. Totodată prin Unitatea de Supraveghere şi Terapie Acută Coronariană se asigură asistenţă de urgenţă cazurilor critice medicale şi împreună cu Laboratorul de Angiografie, Cateterism şi Electrofiziologie asigură la standarde naţionale şi internaţionale asistenţa medicală pentru urgenţele cardiovasculare.

 

     Clinica noastră este singura secţie clinică unde se rezolvă cazurile de cardiologie intervenţională în zona de Sud a Capitalei şi judeţelor limitrofe pe un areal extins şi la o populaţie de peste 500.000 de locuitori dintre care numai populaţia sectorului IV este de 400.000 de locuitori.

 

     In Secţia Clinică Cardiologie activează 5 medici primari cardiologi şi 2 medici specialişti cardiologi cu experienţă în resuscitarea cardiorespiratorie şi îngrijirea pacientului cardiac critic de peste 20 ani, 5 din ei cu competenţe în domeniul cardiologiei invazive şi aritmologiei, efectuând angiografii, coronarografii, arteriografii periferice, PTCA, stentare coronariană şi periferică, implantare de stimulatoare cardiace temporare şi definitive, embolizări hepatice, splenice precum şi alte proceduri invazive cardiovasculare solicitate de patologia pacienţilor internaţi în tot spitalul nostru. Menţionăm că în Bucureşti există în prezent numai 5 spitale care au dotarea cu echipamente şi specialişti în cardiologia intervenţională.

 

     De 12 ani activitatea în cadrul Laboratorului de Angiografie, Cateterism şi Electrofiziologie se desfăşoară neîntrerupt, realizându-se peste 12.000 proceduri invazive. Beneficiem de 2 Programe Naţionale de Prevenţie a Bolilor Cardiovasculare (Programul de Proceduri de dilatare percutană şi Programul de Implantare stimulatoare cardiace). 

 

     Menţionăm că în următoarele 18 luni se va derula Proiectul CDDiTE cu fonduri europene (valoare 2 milioane Euro) prin Secţia Clinică de Cardiologie care va asigura dotarea cu echipament tehnic de înaltă performanţă a unui Laborator de Terapie Endovasculară precum şi achiziţionarea unui nou angiograf.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.