Ghidul Serviciilor
Popesti Vet -Cabinet Veterinar- Popesti Leordeni
inapoi la firma 1034 vizite
Poza Consultatii veterinare
Foto

Consultatia reprezinta prima etapa si unul dintre cei mai importanti pasi in directia stabilirii diagnosticului. Partea mai deosebita a consultatiei in medicina veterinara, comparativ cu medicina umana, este ca pacientul nu poate spune absolut nimic despre durerea/afectiunea pe care o prezinta. Proprietarul are de aceea un rol foarte important in asigurarea informatiilor de care medicul are nevoie – deci, ne bazam pe dumneavoastra pentru a ne furniza cat mai multe date despre prietenul dumneavoastra si in principal despre modificarile pe care le-ati observat in starea lui generala sau in comportamentul lui.

Uneori, semnele clinice sunt clasice pentru diagnosticul prezumtiv al unei afectiuni, insa intotdeauna se recomanda stabilirea diagnosticului de certitudine pe baza folosirii unor examene complementare, care pot fi, in functie de situatie, metode imagistice, examene sangvine, examene microbiologice etc. Exista si situatii in care diagnosticul se stabileste cu mai multa dificultate, avand in vedere semnele clinice neclare. Poate fi necesara coroborarea rezultatelor mai multor investigatii paraclinice pentru a ajunge la un diagnostic concludent.

Medicina veterinara seamana din multe puncte de vedere cu medicina pediatrica. Este nevoie pe langa cunostiinte, de rabdare, intuitie si o foarte buna colaborare intre medic si proprietar.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.