Ghidul Serviciilor
Biserica Italiana
inapoi la firma 10044 vizite
Poza Istoric
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Biserica a fost terminata in 1916; planurile arhitectilor Mario Stoppa si Giuseppe Tiraboschi au avut ca model biserica Santa Maria delle Grazie din Milano, construita in stil lombard sau romanic timpuriu. Alaturi de ea a fost construita casa parohiala in 1924, in acelasi stil.Comunitatea italiana, reprezentand vreo 7000 de suflete in prima jumatate a secolului 20, s-a imputinat foarte mult odata cu venirea la putere a regimului comunist. Din cauza acestuia, parintele Antonio Mantica, conducatorul spiritual al comunitatii, a fost expulzat, dupa ce a fost retinut si torturat cateva zile si a murit pe drumul inapoi spre Italia, in 1950. Aceeasi soarta a avut-o si urmasul sau, parintele Clemente Gatti.

Biserica a fost mai mult sau mai putin inchisa pana in 1968, cand in urma unei vizite a Ministrului de Externe italian se hotaraste redeschiderea ei. Dupa cutremurul din '77 biserica a fost restaurata de Marra, Vulcanescu si Apostu.

La 1 noembrie 1990, a fost reactivata Parohia Bisericii Italiene.

Slujba se tine in italiana, germana, romana si poloneza.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.