Ghidul Serviciilor
Primaria Sector 5 - Directia Generala De Asistenta Sociala Si Protectia Persoanelor Cu Handicap
inapoi la firma 56000 vizite
Poza Obtinerea Certificatelor pt.Handicap
Foto

OBTINEREA CERTIFICATELOR PENTRU INCADRAREA INTR-O CATEGORIE DE PERSOANE CU HANDICAP

 

Cine poate beneficia  ?

- minorii sau persoanele adulte carora datorita unor afectiuni fizice, mentale sau senzoriale le lipsesc abilitatile de a desfasura in mod normal activitati cotidiene, necesitand masuri de protectie in sprijinul recuperarii si incluziunii sociale.

 

Cui trebuie sa va adresati ?

Serviciului de Evaluare Complexa a Persoanelor Adulte cu Handicap, cu sediul in incinta Spitalului Universitar Bucuresti, (accesul prin str. Dr Leonte, sau la telefon: 021.318.05.22 / int.154)

 

Ce trebuie sa faceti ?

Depuneti cererea  insotita de  actele medicale doveditoare la secretariatul Serviciului de Evaluare Complexa a Persoanelor Adulte cu Handicap.Acte necesare:

• copia certificatului de nastere sau actului de identitate  solicitant,

• copia actului de identitate al reprezentantului legal (pentru minori sau pentru persoanele cu handicap grav puse sub interdictie,  ertifica hotarârea judecatoreasca în copie)

• copia certificatului de încadrare în grad de handicap (daca ati mai fost incadrat anterior intr-o categorie de persoane cu handicap) sau acte medicale care sa ateste starea de sanatate si afectiunile suferite

• daca persoana cu handicap este pensionara, va depune copia deciziei de pensionare si ultimul talon de pensie, în originalSe efectueaza în mod obligatoriu ancheta sociala pentru verificarea conditiilor psihosociale in vederea incadrarii cat mai corecte intr-o categorie de persoane cu handicap.In termen de 30 zile de la depunerea solicitarii, vi se va comunica daca cererea a fost sau nu solutionata, precum si motivele legale care au determinat respingerea solicitarii dvs. eliberandu-se actul de incadrare intr-o categorie de persoane cu handicap.In cazul in care nu sunteti multumiti de gradul de incadrare intr-o categorie de persoane cu handicap, aveti posibilitatea de a solicita reevaluarea dvs. in termen de 30 zile, de la emiterea certificatului obtinut.

 

IMPORTANT !

Persoana cu handicap sau reprezentantul legal al acesteia au obligatia, conform legii, sa anunte Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 5, în termen de 48 de ore, cu privire la orice modificare survenita în situatia socio-economico-medicala (ex: schimbare acte identitate, schimbare  ertificate de încadrare în grad de handicap, obtinerea altor venituri, etc.), de natura sa modifice acordarea acestor drepturi.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.