Despre antiseptizare
Antiseptizarea se referă la protec?ia împotriva insectelor. Lemnul este un material viu, organic, care, adus din natură, păstrează în componen?a sa insecte, ciuperci etc. De aceea, atunci când este folosit ca material de construc?ie sau pentru realizarea unor obiecte, de la instrumente muzicale la sculpturi sau mobilier, lemnul trebuie protejat de ac?iunea acestora. Primosal utilizează o gamă largă de antiseptizan?i, în func?ie de natura fiecărui proiect. Aceste solu?ii concentrate sunt formate din biocide de generatie nouă cu ac?iune antimicrobiană, care asigură protec?ia preventivă si combativă a lemnului în fa?a insectelor xilofage, inclusiv a termitelor, precum ?i a atacului ciupercilor ce duce la putrezirea sau mucegăirea lemnului. Recomandarea noastră este ca antiseptizarea să se facă o dată la 5 ani.
Etapele unui proiect de antiseptizare cu insecto-fungicide
Standardul tehnic de execu?ie al Primosal privind executarea lucrărilor de insecto-fungicide de antiseptizare conform manualului calită?ii ?i normelor specifice cuprinde mai multe etape:
Inspectarea obiectivului pentru evaluare-constatare
Un biolog-chimist specialist atestat în constatarea ?i evaluarea biodeteriorărilor materialului lemnos din construc?ii se deplasează la obiectivul în cauză, la cererea beneficiarului. Acesta face măsurători de volum, masă lemnoasă, umiditate a lemnului, umiditate atmosferică, alte coordonate naturale sau artificiale ce pot influen?a starea de biodeteriorare ?i prezen?a, daca este cazul, a agen?ilor de biodegradare. Specialistul Primosal prelevează probe pentru efectuarea testelor de laborator pe baza cărora compania întocme?te un certificat constatator.
Alegerea produsului de antiseptizare
Pentru a alege produsul de antiseptizare potrivit, Primosal recomandă produse ce întrunesc, cumulativ, mai multe cerin?e:
Executarea lucrărilor insecto-fungicide de antiseptizare a materialelor din lemn sau a celor derivate din lemn din construc?ii
• între?inerea cură?eniei în interiorul ?i exteriorul clădirilor • depozitarea corespunzătoare a resturilor menajere în tomberoane cu capac • evitarea acumulării de apă în subsolul clădirilor • distrugerea buruienilor din jurul clădirilor • evitarea depozitării în spa?ii deschise a produselor alimentare fără ambalaj corespunzător • în interiorul depozitelor sau magaziilor, depozitarea produselor se va efectua pe grătare de lemn sau metal.