Ghidul Serviciilor
Prodimar Instalatii - Revizii Si Reparatii Instalatii Gaze Bucuresti
inapoi la firma 2009 vizite
Poza Verificari si revizii gaze
Foto

Consumatorul are obligatia sa intretina instalatia de gaze. Aceasta constă in efectuarea următoarelor operaţiuni:

In cazul cand consumatorul solicita o verificare tehnica (la 2 ani) sau o revizie tehnica ( la 10 ani), fie ca a fost instintat de operatorul SD, fie ca a realizat ca este necesara aceasta verificare/revizie, trebuie sa fie pregatit cu:

La ce trebuie sa va asteptati in urma unei verificari sau revizi la instalatia de gaze:

a) Instalatia de gaze, cu cat este mai veche, cu atat este mai plina de “surprize”. In urma verificarii etanseitatii conductei, cu detectorul de gaze, sau cu spuma de sapun, pot aparea scapari de gaze. Acestea trebuiesc urgent reparate. Locurile cele mai frecvente unde apar aceste pierderi de gaze in instalatie sunt:

b) Majoritatea ne-am schimbat tamplaria de la ferestre cu una perfect etansa. Prin tamplaria veche intra aer de afara in bucatarie. Aerul acesta a fost calculat si chiar a fost scris acest lucru in memoriul tehnic al proiectului de gaze. El trebuia sa asigure necesarul de aer pentru arderea flacarii la aragaz. Noile reguli, cer montarea unei grille de acces aer, in partea de jos a peretelui exterior din bucatarie unde aveti montat aragazul si montarea unui detector de gaze.

c) Gazele arse produse de aragaz, se strang in partea de sus a tavanului. Acestea trebuie sa iasa afara, printr-o grila. Hota, trage o parte a gazelor arse, restul se duc tot spre tavan. Inainte de modernizarea casei, toti aveam o grila ( se face la montarea gazelor). In cazul in care nu mai este, aceasta trebuie facuta.

d) Centrala termica trebuie autorizata la fiecare 2 ani.

e) In cazul in care aveti consumatori pe gaze racordati la cosuri de fum, acestea trebuiesc curatate anual.

f) Aragazul, pliata, sau cuptorul poate sa aiba defectiuni, arderea sa nu mai fie buna, sau robinetii de inchidere ai acestora sa nu mai tina.

Verificarea tehnică periodică a instalaţiilor de utilizare  constă in efectuarea următoarelor operaţiuni:

Se efectuează şi verificarea tehnică periodică a instalaţiilor de utilizare comune, care deservesc mai mulţi consumatori, cuprinse între staţiile sau posturile de reglare şi contoare.

Revizia tehnică periodică a instalaţiilor de utilizare constă în:

Se efectuează şi revizia tehnică periodică conform alin.(1) a instalaţiilor de utilizare comune care deservesc mai multor consumatori, cuprinse între staţiile sau posturile de reglare şi contoare.

Revizia tehnică a instalaţiilor de utilizare este obligatorie şi în următoarele situaţii:

 

Verificările şi reviziile tehnice periodice se consemnează, după caz, în:

Operatorul economic autorizat care efectuează verificarea sau revizia tehnică periodică a instalaţiei de utilizare are următoarele obligaţii:

Fişele de evidenţă a lucrărilor periodice de verificare şi revizie  tehnică se păstrează, în câte un exemplar, la:

Remedierile defecţiunilor constatate în instalaţiile de utilizare şi înlocuirea elementelor defecte sunt obligaţia consumatorului şi se realizează de către operatori economici autorizaţi de ANRE, pe cheltuiala consumatorului.

După remedierea / înlocuirea instalaţiei de utilizare, aceasta se supune probelor de presiune.

Înlocuirea instalaţiei existente de utilizare a gazelor naturale, în cazul în care nu se aduc modificări de debit instalat, presiune, măsurare a consumului de gaze, traseu al instalaţiei, loc de amplasare a aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi etc. se efectuează pe baza şi cu  respectarea documentaţiei tehnice care a stat la baza executării instalaţiei de utilizare, avizată de operatorul SD, existentă la operatorul SD şi / sau la consumator.

Repunerea în funcţiune a instalaţiilor după efectuarea reviziei tehnice, după repararea unei defecţiuni şi / sau întreruperea accidentală, se face numai după verificarea punerii în poziţia închis a tuturor armăturilor de la aparatele consumatoare de combustibili gazoşi.La întreruperea accidentală a furnizării gazelor naturale, consumatorii trebuie să închidă robinetele de pe conductele de alimentare şi să aplice măsurile prevăzute în instrucţiunile tehnice proprii de exploatare.Punerea în funcţiune a aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi se face în prezenţa reprezentanţilor operatorului SD şi, după caz, ai unui operator economic autorizat de organismul abilitat, pentru punerea în funcţiune a aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi.

 Nota *  In cazul firmei noastre, exista un protocol cu SC Distrigaz Sud pentru punerea in functiune a instalatiei de gaze, fara prezenta operatorului SD (aici operatorul SD reprezinta SC Distrigaz Sud)

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.