Ghidul Serviciilor
Prodimar - Instalatii Termice, Gaze, Sanitare, Bucuresti
inapoi la firma 2008 vizite
Poza Instalatii Termice
Foto

Revizia centrala termica – ce presupune?

Se demonteaza arzatorul si se curata cu peria de zgura depusa. Aceasta actiune de indepartare a particulelor rezultate in urma arderilor, impiedica infundarea arzatorului si permite gazelor de ardere sa fie evacuate, in caz contrar arzatorul se poate strica in cativa ani de folosinta. Aceasta particularitate se intalneste la centralele in condensatie si in special la arzatoarele din aluminiu.

Schimbatorul de caldura daca este infundat cu magnetita intarita, rugina luata din caloriferele din otel sau cu calcar din apa nededurizata corespunzator, va crea un obstacol in circulatia agentului termic acesta aducand la oprirea centralei in avarie de supraincalzire si ulterior la defectarea acesteia. Curatarea schimbatorului de caldura este un procedeu anevoios si genereaza costuri suplimentare fata de procedura de revizie.

Curatarea electrozilor de aprindere si ionizare.

 Verificarea tehnica periodica a centralelor termice

Aceasta activitate este definita de prescriptia tehnica ISCIR PT A1 – 2010, ca fiind o activitate desfasurata periodic, odata la un interval de 2 ani, revizie centrala termica, pentru a se constata daca microcentrala termica satisface conditiile de functionare indeplinind astfel cerintele de asigurare a sigurantei si securitatii.

In cadrul verificarii tehnice periodice a centralei termice ISCIR se fac urmatoarele procedee:

Aparatele la care s-a efectuat verificarea tehnica periodica se inregistreaza in „Registrul de evidenta a aparatelor in supraveghere”. Inregistrarea se va face de catre personalul tehnic de specialitate, responsabil cu verficarea tehnica in utilizare a aparatelor (RVT), nominalizat in autorizatia ISCIR a persoanei juridice pentru verificarile tehnice in utilizare.

In functie de rezultatele obtinute in urma efectuarii verificarii tehnice periodice responsabilul cu verficarea tehnica in utilizare a aparatelor va consemna unul din urmatoarele calificative:

Activitatile mentionate mai sus sunt reglementate de prevederile legii nr.64/21.03.2008 privind functionarea in conditii de siguranta a instalatiilor sub presiune, instalatiilor de ridicat si a aparatelor consumatoare de combustibil.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.