Deratizarea este un proces complex de masuri, ce necesita a fi implementate în scopul distrugerii rozatoarelor daunatoare precum sunt soarecii, sobolanii sau alti daunatori ce ar putea fi purtatori de bol, infectii sau provoaca pagube materiale. Urmareste eliminarea sau minimizarea numarului de rozatoare daunatoare, indiferent daca spatiile respective sunt birouri, hoteluri sau restaurante.
Deratizarea urmareste eliminarea sau minimizarea numarului de rozatoare daunatoare, indiferent daca spatiile respective sunt birouri, hoteluri sau restaurante. Pe lânga pagubele materiale provocate, parazitii constituie un deosebit pericol pentru sanatatea omului, fiind canale periculoase de contaminare cu maladii grave precum sunt: leptospiroza, trichineloza, bruceloza, febra aftoasa sau antraxul.
Specialistii ne informeaza asupra faptului ca, un risc foarte ridicat de îmbolnavire îl poarta cu ei mustele si gândacii care ar putea circula în bucatariile hotelurilor sau a restaurantelor. Atunci când actiunile de dezinsectie sau deratizare nu sunt efectuate, în scopul împiedicarii patrunderea si înmultirea lor, riscam ca insectele sa raspândeasca germeni precum sunt febra tifoide, paratifoide, hepatitei epidemice, dizenteriei, toxiinfectiilor alimentare sau diareea.
Unde trebuie facuta deratizarea?Orice angajator din Romania, fie el persoana fizica sau juridica, este obligat sa efectueze o data la câteva luni, operatiuni de dezinfectie si deratizare în spatiul în care îsi desfasoara activitatea. Operatiunile de dezinfectie si deratizare pot avea loc în spatii de birouri, hoteluri sau restaurante.