Ghidul Serviciilor
Profi Solar
inapoi la firma 1577 vizite
Poza Instalatie solara
Foto

Instalatie solara termal si fotovoltaic

Instalatia solara termal + fotovoltaic este un sistem de producere de apa calda menajera cu panou solar cu tuburi vidate si alimentat de un minipanou fotovoltaic !!!

Care sunt avantajele instalatiei solare hibrid?

Nu mai e nevoie de curent electric, sistemul poate fi instalat chiar si la case izolate, fara racord la sistemul electric national!!! 

Consum zero de electricitate din retea!!!

Se elimina complet problemele cauzate de intreruperile de curent (refularea sistemului, fierberea antigelului etc), fara sa instalati surse neintreruptibile costisitoare si acumulatori care trebuie schimbate periodic!!!

 

Cum functioneaza instalatia solara hibrid?

Prin noul sistem solar hibrid (termal+fotovoltaic), echipat cu o pompa de recirculare speciala Laing D5 Solar, cu functionarea pe curent continuu (8-24V DC).

Alimentarea pompei este realizata direct de catre un mic panou fotovoltaic (de 50Wp), fara a mai fi nevoie de echipamente speciale instalatiilor fotovoltaice (regulator de incarcare, acumulatori, inverter).

Astfel sistemul este simplificat la maxim, contine foarte putine echipamente speciale. Sistemul contine si un microcontroller cu 2 senzori de temperatura care monitorizeaza temperaturile din panou si din boiler, si asigura functionarea optima a sistemului. Microcontrollerul este si ea alimentata de catre panoul fotovoltaic.

 

Cui recomandam sistemul hibrid termal+fotovoltaic?

Acelor care au case de locuit sau case de vacanta neracordate la reteaua nationala de electricitate

Acelor care doresc sa evite neplacerile cauzate de intreruperile de curent, fara sa instaleze surse neintreruptibile (sursele neintreruptibile sunt costistoare, necesita acumulatori care trebuie schimbate periodic, in plus au consum de curent)

Acelor care doresc sa aiba sisteme de producere de apa calda menajera fara NICI UN CONSUM de electricitate!

 

Unde se pot instala asemenea sisteme solare hibride?

Sistemul poate fi montat doar la sisteme simple de apa calda menajera unde traseul nu are portiune verticala mai mare de 5-6 metri.

Sistemul nu se poate instala in cazul sistemelor mai complexe (de incalzire piscina, de aport incalzire locuinta).

 

ATENTIE!!! Sistemul hibrid poate fi implementat si la sisteme termice existente, prin schimbarea pompei de recirculare existenta, si instalarea microcontrollerului si a panoului fotovoltaic suplimentar!

Care este elementul cheie al instalatiei solare hibrid?

Instalatia solara "normala" fata de instalatia solara "hibrid" difera pe langa existenta panoului fotovoltaic prin existenta unei statii de pompare si controller special. In cazul acestei instalatii solare hibrid noi folosim statia solara FV70 TACOSOL EU21.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.