Ghidul Serviciilor
Prompt - Inchirieri Utilaje Constructii Si Industriale, Timisoara
inapoi la firma 446 vizite
Poza Macarale
Foto

        Macaralele sunt masini de ridicat complexe care dispun de mai multe mecanisme cu ajutorul carora efectueaza miscarile de deplasare a sarcinilor.  Se deplaseaza pe cai de rulare situate la sol si sunt potrivite pentru aplicatii unde nu exista o structura de suport pentru masina de ridicat. Se executa pentru sarcini nominale, deschideri, înaltimi de ridicare, grupe de clasificare, actionare, mediu de functionare conform cerintelor clientului. Proiectarea si executia macaralelor respecta prescriptiile tehnice ISCIR în vigoare si sunt dotate cu toate componentele de securitate aplicabile acestui tip de masini de ridicat.

 

                                                                                   

                                                                                                     Macarale de uz general

 

 

 

1. Macarale portal

       Macaralele portal electrice sunt disponibile cu design monogrinda cât si grinda dubla. Sunt de asemenea potrivite pentru aplicatii de interior unde structurile de sustinere existente nu sunt potrivite pentru montarea macaralelor suspendate. Macaralele suspendate pot fi construite cu o grinda ce permite manipularea sarcinilor în afara structurii de sustinere.

 

a) Macarale portal pe sine

    Macarale portal pe sina sunt destinate sa lucreze în depozite descoperite în medii normale la temperaturi cuprinse între – 15°C si + 40°C, pentru manipularea unor sarcini, în bucati sau vrac în functie de mijloacele de prindere detasabile din cârlig.

 

b) Macarale portal pe role

    Sunt destinate pentru operatii de montare / demontare sau deplasari de piese. Se executa pentru sarcini de pâna la 5000  kg .Se pot echipa cu palane cu lant, actionate manual sau electric, sau electropalane cu cablu . Au mobilitate extrema si stabilitate pe toate suprafetele datorita celor patru role turnate si dotate cu frâna. Rolele au un comportament foarte bun la soc si sunt rezistente în medii chimice. 

 

 

2. Macarale semiportal

     Macaralele semiportal sunt ideale pentru aplicatii în interior sau exterior, în apropierea unei cladiri sau a unei structuri de suport putând folosi structura existenta ca un punct de sprijin. Macaralele semiportal pot fi cu si fara console, cu cârlige, graifer, electromagneti, cu traversa rotitoare, cu furca si electromagneti. Mecanismele de ridicare si deplasare carucior, de deplasare macara asigura macaralelor semiportal realizarea tuturor miscarilor la viteze nominale si reduse.

 

 

3. Macarale pivotante

     Sunt macarale care se caracterizeaza prin faptul ca sunt prevazute cu un brat rotitor cu ajutorul caruia se asigura si o miscare de rotire în plan orizontal a sarcinii manevrate, pe lânga miscarea de ridicare /coborâre. Se executa pentru sarcini de pâna la 5 t .   Macaralele pivotante se executa în functie de cerintele beneficiarului. Au o diversitate mare de forme: cu sprijin pe picior sau pe perete, cu brat actionat mecanic sau manual, cu electropalan cu carucior actionat manual sau electric, cu electropalan sau palan manual etc. Comanda macaralei pivotante se realizeaza cu ajutorul pupitrului de comanda si /sau al radiocomenzii.

 

 

 

                                                                                              Macarale cu destinatie speciala 

 

1. Macarale portal cu destinatii speciale 

 

2. Macarale portuare

        Sunt destinate mecanizarii operatiilor de transbordare a marfurilor în porturile maritime si fluviale. Organul de prindere la acest tip de macarale are posibilitatea de a fi înlocuit în functie de sarcinile   manevrate, de aceea ele sunt prevazute atât cu cârlig cât si cu graifar. În cazul utilizarii cârligului, sarcina nominala a macaralei se poate majora cu 25 % fata de cazul utilizarii graiferului. Sunt macarale cu brat rotitor, conceput astfel încât la marirea razei de actiune a bratului, sarcina se deplaseaza pe o traiectorie orizontala. Sub structura portanta a macaralelor este permisa circulatia vagoanelor de cale ferata, pe una sau doua linii, fiind asigurat gabaritul de libera trecere corespunzator.

 

3. Macarale portic pentru santiere navale

 

4. Macarale pe senile

    Sunt destinate santierelor de constructii – montaj obiective industriale sau civile. Sunt masini de ridicat cu functionare independenta de loc, având posibilitatea de deplasare si exploatare pe terenuri slabe, neamenajate si sunt astfel echipate încât pot intra rapid în functiune fara a necesita lucrari speciale de montaj si instalare. Se executa pentru sarcina maxima de 63 t .

 

5. Macarale pentru platforme de foraj marin

 6. Macarale de bord pentru nave

7. Macarale plutitoare

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.