Ghidul Serviciilor
Prompt - Inchirieri Utilaje Constructii Si Industriale, Timisoara
inapoi la firma 449 vizite
Poza Poduri rulante
Foto
Foto

Podurile rulante sunt masini de ridicat complexe care dispun de unul sau mai multe mecanisme cu ajutorul carora efectueaza miscarile de deplasare a sarcinilor. Podurile rulante se deplaseaza pe cai de rulare situate la înaltime. Se executa pentru o gama extrem de variata de sarcini si deschideri si se pot utiliza în hale de productie de orice natura sau depozite acoperite sau deschise, neocupând spatiu la sol. Proiectarea si executia podurilor rulante respecta prescriptiile tehnice ISCIR în vigoare si sunt dotate cu toate componentele de securitate aplicabile acestui tip de masini de ridicat.

 

A. Poduri rulante de uz general

      Podurile rulante de uz general se executa pentru sarcini nominale, deschideri, înaltimi de ridicare, grupe de clasificare, actionare, mediu de functionare conform cerintelor clientului.

 

1.Poduri rulante monogrinda

 

 

 

· Exploatare la maxim a spatiului

· Stabilitate ridicata la o greutate proprie foarte mica

· Geometrie sigura la asamblare

· Solicitare mica a caii de rulare si a constructiei halei

· Comportament exceptional la deplasare pod si astfel transport sigur si prudent

· Podurile rulante monogrinda rezemate se executa pentru sarcini utile de pâna la 12,5 t si deschideri de pâna la 23 m, conform catalogului *Poduri rulante monogrinda tipizate, sau mai mari în functie de cerinte.

· Podurile rulante monogrinda tipizate sunt dotate cu electropalane cu cablu, si au doua viteze de ridicare.

· Putem oferi si solutia de variatie continua sau în trepte a vitezei de ridicare. Miscarile de deplasare se realizeaza cu variatoare de frecventa asigurând o acceleratie fara socuri în deplasare.

· Vitezele de deplasare ale electropalanelor pot fi de pâna la 20 m/min, iar ale podului de 40 m/min sau mai mari.

· În functie de cerinte podurile rulante monogrinda rezemate pot fi dotate cu electropalane cu lant.

· Comanda podului se realizeaza cu ajutorul cutiei cu butoane deplasabila independent în lungul deschiderii podului si/sau al radiocomenzii. 

 

 

· Usor de suspendat de constructii existente.

· Traversare fara stâlpi de sustinere, chiar si peste latimi mari de hala.

· Solicitare mica a constructiei halei.

· Podurile rulante monogrinda suspendate se executa pentru deschideri de pâna la 24 m.

· Sarcina utila a podului poate atinge 12,5 t sau mai mult, în functie de deschiderea sa.

· Podurile rulante sunt dotate cu electropalane cu lant sau cu cablu, în functie de cerintele tehnice de exploatare, si au una sau doua viteze de ridicare. Putem oferi si solutia de variatie continua sau în trepte a vitezei de ridicare.

· Miscarile de deplasare se realizeaza cu variatoare de frecventa asigurând o acceleratie fara socuri în deplasare.

· Vitezele de deplasare ale electropalanelor pot fi de pâna la 20 m/min, iar ale podului de 40 m/ min sau mai mari.

· Comanda podului se realizeaza cu ajutorul cutiei cu butoane deplasabila independent în lungul deschiderii podului si/sau al radiocomenzii.

 

 

2. Poduri rulante bigrinda

 

· Stabilitate maxima la greutate proprie mica prin executie grinzi principale tip cheson

· Geometrie sigura la asamblare

· Raport exact definit între deschidere si ampatament

· Comportament exceptional la deplasare pod si astfel transport sigur si prudent

· Podurile rulante bigrinda sunt poduri rezemate, cu actionare electromecanica si se executa pentru sarcini utile, deschideri, înaltimi de ridicare, viteze de lucru, grupe de clasificare, mediu de functionare, etc. conform cerintelor clientului.

· Sarcina utila a podurilor poate atinge 400 t.

· Podurile rulante bigrinda pot fi dotate cu mecanism de ridicare propriu sau cu electropalan cu cablu, în functie de cerintele tehnice de exploatare, si au una sau doua viteze de ridicare. Se poate oferi si solutia de variatie continua sau în trepte a vitezei de ridicare.

· Miscarile de deplasare se realizeaza cu variatoare de frecventa, asigurând o acceleratie fara socuri în deplasare.

· Comanda podurilor se poate efectua din cabina de comanda prin intermediul unui bloc de comanda sau de la sol prin intermediul unei cutii cu butoane si / sau radiocomenzi.

· În functie de cerinte podurile sunt prevazute cu cârlig simplu sau dublu.

· Se pot echipa cu podeste de circulatie pe una sau ambele grinzi principale.

· Podurile rulante bigrinda pot fi dotate cu dispozitive de ridicare atasate în cârlig:– graifer– electromagnet– traversa fixa sau rotitoare cu cârlige– traversa fixa sau rotitoare cu electromagneti

B. Poduri rulante cu destinatie speciala

 Sunt poduri rulante proiectate si construite pentru conditiile particulare de lucru din domenii de utilizare ca:– metalurgie– siderurgie– industria cimentului– industria lemnului– interventii în sali de masini din centrale electrice– centrale nucleare

    În functie de domeniul de utilizare sunt dotate cu cârlig simplu sau dublu sau sunt echipate cu dispozitive specializate, concepute pentru conditiile particulare de lucru din domeniul respectiv de utilizare.Se executa pentru o gama extrem de variata de sarcini si deschideri.

 

    Sunt destinate pentru manevrarea discontinua a materialelor în vrac, cu încarcare si descarcare complet mecanizat. În functie de materialul care trebuie manipulat aceste poduri pot fi dotate cu:

– graifer cu cupe destinat pentru manevrarea materialelor ca: nisip, pietris, ciment, minereu, cocs,etc.– graifer polip inchis, semi închis sau deschis, destinat pentru manevrarea materialelor greu apucabile ca: pietre mari, sfaramaturi metalice, deseuri metalice sau menajere, lemne în vrac, deseuri lemnoase, etc.– graifer pentru busteni cu brate în forma de cleste pentru apucarea facila a bustenilor.

Actionarea închiderii / deschiderii graiferului poate fi prin cablu sau electrohidraulic.

     Sunt destinate pentru transportul otelului lichid de la cuptor la lingotiere si turnarii acestuia în lingouri. Datorita caracterului deosebit de periculos al materialului transportat, la aceste poduri se aplica o serie de cerinte speciale pentru a se asigura o deplina siguranta în exploatare.     Sunt prevazute cu doua carucioare : un carucior principal destinat manevrarii oalei de turnare si un carucior auxiliar destinat rotirii oalei în timpul turnarii. Caruciorul principal este conceput în constructie redundanta realizând deplina siguranta în exploatare a podului rulant.

 

      Sunt destinate pentru scoaterea lingourilor din lingotiere, fiind prevazute cu un cleste de constructie speciala care prinde lingotiera si un poanson care apasa lingoul si il scoate din lingotiera. În functie de sarcina podului rulant, forta de stripare necesara poate ajunge pâna la 600 t.

 

       Sunt destinate forjarii lingourilor fiind prevazute în carligul mecanismului de ridicare cu un dispozitiv pentru rotirea lingoului ce se forjeaza. Elementul de sustinere al sarcinii este un lant Gall antrenat de un mecanism.Pentru forjarea pieselor mai lungi, podul rulant poate fi prevazut si cu un al doilea dispozitiv de rotire, prins de cârligul auxiliar.

 

     Sunt destinate pentru manevrarea laminatelor în general si în special când acestea nu au ajuns la o temperatura adecvata pentru manevrarea cu electromagneti. Caruciorul acestor poduri rulante este de tip rotitor.

        Sunt destinate pentru manevrarea tablelor cu lungimi si latimi mari sau a profilelor laminate lungi. Sarcinile se prind în conditii optime cu o baterie de electromagneti suspendati pe o traversa, la distante care asigura atat forta portanta cât si un numar suficient de puncte de prindere pentru a împiedica deformarea sarcinilor sub greutatea proprie.

 

        Sunt destinate pentru transportul paletizat al sarcinilor în depozite dezvoltate pe verticala. Ansamblul caracteristic al acestor poduri este caruciorul stivuitor dotat cu o coloana fixa sau telescopica prevazuta cu un bloc cu furci stivuitoare. Podurile rulante stivuitoare cu înaltimi de ridicare mari sunt comandate dintr-o cabina amplasata pe blocul furcilor stivuitoare, iar cele cu înaltimi de ridicare mici si a caror functionare poate fi supravegheata în conditii satisfacatoare de pe podeaua depozitului sunt comandate de la sol.

 

      Sunt destinate utilizarii în centralele nucleare, fiind proiectate si construite pentru diferite sarcini si deschideri. Proiectarea si executia podurilor rulante respecta prescriptiile tehnice ISCIR în vigoare pentru acest domeniu si sunt dotate cu toate componentele de securitate aplicabile acestui tip de masini de ridicat.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.