Ghidul Serviciilor
Centrul Psihart, Cabinet Psihologic Bucuresti
inapoi la firma 247 vizite
Poza Tehnici Terapeutice Pentru Copii
Foto

Pictura, modelajul, jocul cu nisip, colajul si alte tehnici terapeutice pentru copii provocative experientiale artterapeutice sunt indispensabile in evaluarea psihodiagnostica a copiilor, ele actionand totodata si ca mijloace de suport a efectelor terapeutice. Prin aceasta, ele sunt mijloace provocative si catalizatoare ale procesului terapeutic analitic si restructurant.

Procesul in sine de a picta, modela sau desena relatia cu o problema intr-o forma creativ-artistica genereaza in mod natural un sentiment de localizare in afara sinelui, ca o reflexie, a acelei probleme. Actul exprimarii este benefic in sine, poate fi o eliberare pentru copii sa exprime problema externalizata intr-o modalitate simbolica dar palpabila.

Exprimarea prin arta este recompensatoare si vindecatoare in mod inerent. In terapia artelor expresiv-creative, procesul creatiei este privit ca fiind de valoare, in loc sa se centreze pe virtuozitatea tehnica sau artistica a produsului.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.