Ghidul Serviciilor
Centrul Psihart, Cabinet Psihologic Bucuresti
inapoi la firma 247 vizite
Poza Tehnici Terapeutice Pentru Copii
Foto

Dansterapia este bazata pe convingerea ca mintea, corpul si spiritul sunt interconectate, asa cum este definita de Asociatia Americana de Dansterapie: „utilizarea psihoterapeutica a miscarii ca un proces care oglindeste si faciliteaza integrarea emotionala, cognitiva si fizica a persoanei.” La nastere, ne comunicam dorintele si nevoile prin gesturi si sunete. Achizitia limbajului este secundara si limitata in posibilitatea de a exprima emotiile. Dansul este un limbaj accesibil si natural pentru copii si implica exprimarea directa a sinelui prin corp.

Dansterapia este deosebit de eficienta la copiii care au dificultati emotionale si comportamentale si chiar tulburari de dezvoltare cu probleme de integrare senzoriala. Copiii se implica usor si cu placere in dansterapie, iar prin observarea si analiza miscarilor, terapeutul asista utilizarea miscarilor in timp si spatiu la fel ca si gesturile simbolice, intelegand astfel mai bine sinele copilului.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.