Ghidul Serviciilor
Psihocliniq Cabinet Psihoterapie Bucuresti
inapoi la firma 148 vizite
Poza Psihoterapie
Foto

Psihoterapia este un domeniu situat la granița dintre medicină și psihologie. Cuvântul psihoterapie provine din greaca veche- psychē, însemnând spirit, suflet sau răsuflare și therapeia sau therapeuein, a vindeca sau a îngriji. Deci psihoterapia poate fi definite pe scurt ca fiind o metoda de vindecare a sufletului. Ca  modalitate de tratament psihoterapia este centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale, stări de suferință psihologică sau psihosomatice și comportamente disfuncționale.

Forme de desfășurare a psihoterapiei

Pentru cine:

-copii, adolescenți

– adulți

– cupluri

– familii

Psihoterapia poate fi de ajutor în cazuri de:

Instrumente de lucru

În intervențiile psihoterapeutice folosesc tehnici cognitiv-comportamentate, ale analizei tranzacționale, tehnici de eliberare emoțională (Emotional Feedom Technique – EFT) și tehnica terapeutică Bowen care s-a dovedit foarte eficientă în tratarea tulburărilor emoționale și psihosomatice.

Timp de desfășurare a unui tratament prin psihoterapie

Ședințele se desfășoară într-un ritm de 1 ședință de 60 minute pe săptămână pentru psihoterapia  individuală. Numărul de ședințe este variabil în funcție de ”materialul clientului”: de complexitatea problemelor, de profunzimea schimbărilor pe care și le dorește clientul, de modul său de lucru.

Ce NU poate face psihoterapia:  1) sa vindece unele boli grave, cum ar fi schizofrenia sau retardul mintal, și nici tulburările psihice care au o cauză organică , cum ar fi afectarea creierului din cauza unor tumori cerebrale, accidentele vasculare cerebrale, infectiile cerebrale, etc. 2) sa schimbe comportamentul și modul de a fi al membrilor familiei din care provine sau din care face parte clientul; 3) sa schimbe contextul familial, social, economic si politic al celui aflat în suferință din cauza acestui context; 4) sa schimbe personalitatea unui om în totalitate; 5) sa crească nivelul de inteligență;

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.