Ghidul Serviciilor
Ana Consuela Lujanschi - Cabinet Individual De Psihologie Bucuresti
inapoi la firma 49 vizite
Poza Terapie de cuplu
Foto

Psihoterapia de cuplu este oferita atunci cand familia solicita tratament si recunoaste faptul ca ar fi utila explorarea problemelor impreuna. Desi cunoastem fraza clasica a basmelor: “si au trait fericiti pana la adanci batraneti…”, casnicia nu este o stare , ci un proces. A-ti imparti viata cu cineva este total diferit de a imparti cu cineva o lunga plimbare prin parc. Atunci cand vorbim de casatorie si de cuplu, intelegem o “relatie intima”, care implica experienta traita de un “noi”.

Importanta acestor tulburari de relatie si de interactiune apare mai clar atunci cand ne gandim la importanta suferintei pe care o produce partenerului si la influenta pe care o pot exercita asupra bunei stari psihice si fizice a partenerilor si a celor apropiati. Fiecare cuplu are istoria sa, dar si anumite faze de formare, dezvoltare, destramare. In fiecare din aceste faze, partenerii trec prin diverse crize personale, care se rasfrang asupra dinamicii de cuplu. Terapia de cuplu se adapteaza nevoilor cuplului, stadiului sau de dezvoltare si posibilitatilor sale.

 
PROBLEMELE CARE POT FI EXPLORATE:
 certurile frecvente;
 nepotrivire( varsta, clasa sociala, etnie, sex, etc.);
 gelozia, violenta verbala, fizica si sexuala;
 indecizia de a ramane in relatie;
 infidelitatea;
 pregatirea pentru casatorie;
 sarcina nedorita de partener;
 divort.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.