Ghidul Serviciilor
Catalina Vlad - Psiholog Bucuresti
inapoi la firma 43 vizite
Poza Psihoterapie, consiliere adulti
Foto

Conform FRP( Federatia Româna de Psihoterapie) psihoterapia este un domeniu interdisciplinar, situat la granita dintre medicina si psihologie. Este o modalitate de tratament cuprinzator, deliberat si planificat, prin mijloace si metodologii stiintifice, având un cadru clinic si teoretic, centrata pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburari mintale sau stari de suferinta psihosociale si/sau psihosomatice si comportamentale disfunctionale. Psihoterapia este o relatie interpesonala utilizata de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client sau pacient privitor la problemele sale de viata.

Este esential sa se stabileasca relatie buna între terapeut si client. Terapeutul trateaza fiecare persoana în parte ca pe un individ unic si astfel terapia va fi formata într-un mod personalizat bazata pe nevoile fiecarui client.

Psihoterapia este utila nu doar în momentele critice ci si atunci când vrei sa obtii o întelegere mai profunda referitoare la anumite aspecte din viata ta, când vrei sa obtii o îmbunatatire a starii actuale . De asemnea psihoterapeutul poate interveni în situatii cuprinse în urmatoarele sfere:

Ce este Consilierea Psihologica?  

 

Consilierea psihologica este o interventie psihologica în scopul optimizarii, autocunoasterii si dezvoltarii personale si/sau  în scopul promovarii sanatatii, preventiei si remiterii problemelor emotionale, cognitive si de comportament. Consilierea psihologica se deosebeste de consilierea educationala scolara. În timp ce consilierea educationala scolara este focalizata pe probleme de educatie si cariera, consilierea psihologica implica interventia consilierului psihologic în optimizarea personala si în amaliorarea problemelor(subclinice) psiho-emotionale si de comportament.(Daniel David)

Scopul consilierii psihologice:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.