Dezvoltarea unei relatii bazate pe încredere si suport pentru copii nostri!
În cazul adolescentilor cautarile, framântarile si nevoia de independenta, reprezinta schimbari care uneori pot duce la conflict între generatii.
?
Conflictul interior al adolescentului se exprima prin confuzie si dezamagire, opozitie in relatia cu parintii sau profesorii, schimbari surprinzatoare de atitudine, nervozitate, insomnii, dependenta de droguri sau calculator, esec sau abandon scolar, tulburari ale identitatii sexuale etc.
?
Adolescentul se simte singur, neajutat si neînteles când nu poate comunica cu proprii parinti. În interiorul lui se da o lupta – pe de o parte simte ca are înca nevoie de parinti , iar pe de alta parte vrea sa-si traiasca noul statut, încercând sa iasa de sub îngradirile familiei.
Prin psihoterapie, adolescentii primesc sprijin emotional, rezolva conflictele cu cei din jur, îsi înteleg sentimentele si învata sa gaseasca solutii la problemele cu care se confrunta.
?
Prin întelegere si sustinere, vom gasi împreuna solutii terapeutice constructive privind contextul in care va aflati, noi modalitati de abordare si un nou stil de comunicare intre generatii.
Terapia poate avea obiective specifice (schimbarea comportamentului, îmbunatatirea relatiilor cu familia, prietenii, profesorii) sau obiective mai generale (reducerea anxietatii, îmbunatatirea stimei de sine).
Durata psihoterapiei depinde de complexitatea si de gravitatea problemelor.