Ghidul Serviciilor
Cabinet De Psihoterapie Ana Mitu
inapoi la firma 84 vizite
Poza Psihoterapie copii
Foto

Afla motivatia din spatele comportamentului!

Trairile si emotiile copiilor pot fi greu de înteles pentru adulti din cauza faptului ca cei mici nu au asimilat înca limbajul verbal sau cel emotional cu care sa exprime ce simt, iar de cele mai multe ori, dragostea nu este de ajuns pentru educatia unui copil.

Parintii ajung, în cele din urma, la psihoterapeut atunci când raspunsurile venite din jur nu-i mai ajuta, când  ceea ce gasesc pe internet sau ceea ce  aud de la prieteni si cunoscuti nu mai functioneaza si nu mai stiu sa gestioneze situatia cu care se confrunta.

Întotdeauna în spatele comportamentului nepotrivit al copilului este o motivatie emotionala, iar unul dintre scopurile terapiei este  determinarea acestei motivatii.

În cazul în care acesta problema emotionala nu este rezolvata poate aparea un comportament de razbunare al copilului care genereaza lupta pentru putere cu parintii.

Pentru a câstiga acesta lupta, de multe ori parintii recurg la agresivitate folosind pedepse, copilul este jignit, sau chiar batut. Pedeapsa îl învata  pe copil doar ca ,,nu trebuie sa faca,, , însa acesta nu va  întelege ,,de ce nu trebuie,,.

Prin psihoterapie, copiii primesc sprijin emotional, rezolva conflictele cu cei din jur, înteleg sentimentele si problemele si învata sa gaseasca noi solutii la problemele vechi.

Prin întelegere si sustinere, vom  gasi împreuna solutii terapeutice constructive privind contextul in care va aflati, noi modalitati de abordare si un nou stil de comunicare intre generatii.

Terapia poate avea obiective specifice (schimbarea comportamentului, îmbunatatirea relatiilor cu familia, prietenii, profesorii) sau obiective mai generale (reducerea anxietatii, îmbunatatirea stimei de sine).

 Durata psihoterapiei depinde de complexitatea si de gravitatea problemelor.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.