Psihoterapia individuala este o cale de transformare si schimbare interioara!
A face o programare la psiholog nu este un semn de nebunie sau de slabiciune ci înseamna sa recunosti ca ai o problema si vrei sa afli cum sa te descurci cu stresul, depresia, tristetea, furia sau traumele din trecut.
Psihoterapia individuala este un proces care are drept scop gasirea raspunsurilor si a solutiilor la diverse probleme emotionale, comportamentale, care pot sa apara într-un anumit moment al vietii.
Terapia individuala ofera un spatiu de întâlnire între psihoterapeut (psiholog specialializat) si client, în care se exploreaza, prin dialog verbal si non verbal, sentimente, convingeri, amintiri sau comportamente.
Poate stii sau nu, psihologul nu judeca, nu critica, nu îsi exprima pareri personale despre viata si trairile tale ci asculta cu implicare profesionala desavârsita.
Psihoterapia se bazeaza pe încredere, siguranta si confidentialitate iar rolul meu ca psiholog este sa iti ofer un cadru profesional, un loc în care sa simti ca esti in siguranta si ai încredere sa îmi spui povestea ta de viata pentru a putea sa gasim solutii concrete pentru a-ti regasi linistea si a-ti recapata încrederea si libertatea de a crede ca meriti sa fii fericit!
Cum decurge terapia?
Prima sesiune de terapie are ca obiectiv colectarea de informatii. Vom discuta despre starea fizica, psihica si emotionala, precum si despre motivatia de a veni terapie.
Colectarea de informatii se poate întinde pe durata a câtorva sedinte, timp necesar pentru a alege abordarea si strategia de care ai nevoie.
De asemenea este important sa te simtiti confortabil cu stilul meu de terapie si sa-ti dai seama daca este potrivit nevoilor tale. Vom discuta despre tipul de terapie pe care-l vei face, obiective, durata sesiunii si numarul de sedinte.
Te voi ghida în discutii prin întrebarile potrivite. Este necesar sa fii cât mai deschis si cooperant, sa povestesti liber despre experientele trecute sau actuale. Unele sedinte s-ar putea sa provoace trairi intense, iar acest lucru n-ar trebui sa te sperie sau sa te faca sa renunti.
Cât timp trebuie sa fac psihoterapie?
Psihoterapia nu are o durata fixa, aceasta se stabileste in functie de nevoile unice ale fiecarui client, dar si de obiectivele terapiei si se poate desfasura pe parcursul a câtorva sedinte sau a câtorva ani.