Va prezentam cateva dintre tehnicile si metodele psihoterapeutice pe care le veti intalni in cabinetul de psihoterapie:
* Dialogul terapeutic
O metoda de comunicare in care psihoterapeutul stabilesre un climat de incredere si acceptare pentru pacient, relatia psihoterapeutica deblocand potentialul de dezvoltare al pacientului.
* Identificarea si modelarea adaptativa a schemelor emotionale
Transformarea emotiilor negative in emotii cu caracter adaptativ, in calitati, in avantaje ale personalitatii pacientului
* Identificarea si modificarea convingerilor disfunctionale
Convingerile clientilor sunt incarcate de semnificatii subiective, sarcina clientului, insotit de psihoterapeut este de a le descoperi si a le inlocui pe cele disfunctionale cu unele mai adaptate la contextul sau de viata.
* Tehnici de relaxare
Utilizate de pacient pentru a constientiza modul in care isi traieste stresul sau tensiunile psihologice, ele au rolul de a calma sistemul neurovegetativ (ameliorarea palpitatiilor, scaderea hipertensiunii arteriale, scaderea panicii, combaterea insomniilor, etc.)
* Tehnici de imagerie dirijata
Metoda prin care pacientul este ajutat de catre psihoterapeut sa-si dirijeze imaginatia conform unui scenariu, avand scopul de a-l invata sa-si mentina confortul psihologic in situatii pe care le percepe ca fiind dificile.
* Tehnici de modelare comportamentala
Psihoterapeutul stimuleaza participarea activa a pacientului la rezolvarea propriilor probleme, pacientul dobandind astfel competente pentru a dezvolta noi modele de conduita.
* Psihoterapie asertiva
Metoda de formare a unor deprinderi si abilitati de relationare interpersonala, care invata pacientii sa-si exprime deschis si adecvat gandurile si sentimentele in diverse situatii de viata.
* Psihoterapia prin basm
Utilizarea semnificatiilor psihologice inscrise in aceste creatii populare ? uneori in creatiile individuale ale pacientului- deschide o cale de interventie asupra problematicii psihologice a pacientului
* Tehnica Sandplay
O metoda care utilizeaza creativitatea spontana a pacientului, exprimand ceea ce se petrece in viata interioara a acestuia, prin scenele create cu ajutorul figurinelor miniaturale in cutia cu nisip.
* Analiza de vis
Metoda jungiana care considera psihicul omului un proces continuu; in vis, inconstientul introduce imagini din realitate si le utilizeaza pentru a arata visatorului conditia sa psihologica prezenta, precum si cai de dezvoltare a personalitatii.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.