Ghidul Serviciilor
Psihoutil, Cabinet Consiliere Psihologica, Psihoterapie Bucuresti
inapoi la firma 589 vizite
Poza Psihoterapie
Foto

Tulburarea de panică este o problemă de tip anxios în care persoana are episoade de frică sau anxietate foarte intense care apar brusc şi neaşteptat. Aceste episoade, numite atacuri de panică, pot dura de la 5 minute până la câteva zeci de minute, pot să apară din când în când sau frecvent. De multe ori cauza sau elementul declanşator al acestor atacuri este necunoscut.

       Atacul de panică se exprimă prin următoarele simptome somatice şi psihice: 

       Elementul esenţial al diagnosticării tulburării de panică  îl constituie prezenţa  mai multor atacuri de panică  inopinate, recurente , urmate  cel puţin o lună de următoarele simptome:

        Tratamentul tulburării de panică 

        Atacurile de panică se tratează atat cu ajutorul psihoterapiei cât şi cu tratament  medicamentos.

         Psihoterapia este mai eficientă atunci când atacurile de panică nu s-au cronicizat  şi nu interferează semnificativ cu relaţiile sociale şi activitatea profesională.

        În cazul în care atacurile de panică s-au agravat, pentru o rezolvare mai eficientă,      psihoterapia trebuie combinată cu tratament medicamentos.

        Cand simptomele atacurilor de panică s-au redus în intensitate şi frecvenţă persoana poate continua doar cu psihoterapie până când simptomele se remit.

        Clientul învaţă prin psihoterapie să işi controleaze singur anxietatea, să se relaxeze şi, astfel, să se adapteze solicitarilor vieţii cotidiene.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.