Ghidul Serviciilor
Qigong Medical, Clinica De Terapie Bucuresti
inapoi la firma 1522 vizite
Poza Qigong Medical
Foto
Foto

Qigong-ul Medical isi are originea in alchimia interna, care directioneaza respiratia (vantul), circulatia sangelui (focul) si secretiile endocrine (fluidele) pentru a reintineri corpul si mintea. Folosind principiile din alchimia interna, Qigong-ul Medical elimina toxinele si patogenii, infuzeaza fiinta cu lumina si transmuta boala in sanatate.

Alchimia interna este practica de baza a liniei taoiste Longmen (Poarta Dragonului) din Scoala Realitatii Complete. Transmisa fara intrerupere, generatie dupa generatie, flacara cunoasterii taoiste Longmen a fost adusa de pe taramurile indepartate ale Chinei, purtata peste ocean si scoasa la lumina in Statele Unite de catre Sifu Koo Ham King (1902-1999), maestrul de suflet al lui Sifu Sat Chuen Hon. La randul sau, cu o imensa si neobosita generozitate, Sifu Sat Hon – detinatorul de generatie 21 a liniei taoiste Longmen, impartaseste aceasta practica straveche fiintelor sensibile, inclusiv celor din Romania, prin intermediul dr. Amelia-Luiza Nogali.

Qigong-ul poate fi definit ca “abilitatea corpului (gong) de a controla forta vitala (qi)”. Desi toate stilurile de qigong pot aduce beneficii sanatatii, Qigong-ul Medical este special dezvoltat pentru tratarea bolilor, fiind forma de qigong folosita de practicantii medicinei traditionale chineze. Ca si acupunctura, Qigong-ul Medical se bazeaza pe premiza qi-ului, a fortei vitale care circula prin canalele energetice subterane ale corpului nostru. Aceasta retea energetica ascunsa in profunzimile structurilor noastre are trasee bine stabilite, care se ramifica din ce in ce mai mult, dand ramuri din ce in ce mai mici, care ajung in toate tesuturile, fara sa ramana vreo zona neacoperita de ele.

Qigong-ul Medical utilizeaza si stimuleaza aceste trasee, precum si anumite puncte vitale din corp, prin intermediul unor miscari specifice si a meditatiei taoiste a Florii de Aur. In acest fel, se imbunatateste fluxul natural al qi-ului si se pot preveni sau trata diversele afectiuni. Qigong-ul Medical este eficient mai ales pentru vindecarea profunda a bolilor cronice.Aceasta terapie este neinvaziva, mai blanda chiar decat acupunctura, si complet lipsita de reactii adverse.

Exista doua forme de Qigong Medical:

 

 

Medicina alopata versus Qigong Medical

In medicina alopata, se stie ca bolile incep la nivel celular, inainte de aparitia simptomelor. In medicina chineza, se considera ca bolile incep atunci cand qi-ul este insuficient sau cand circulatia lui prin meridiane este obstructionata. Din aceasta perspectiv, identificarea perturbarilor qi-ului face posibila diagnosticarea precoce a bolilor, chiar inainte de instalarea lor propriu-zisa.

De cele mai multe ori, sunt identificate deficiente ale qi-ului. Este posibil ca deficienta sa se instaleze doar la un anumit organ. De exemplu, indigestia este considerata o deficienta a qi-ului Splinei. Hiposecretia endocrina este o deficienta a qi-ului Rinichiului, iar SIDA este o deficienta majora a qi-ului sistemului imunitar. Racelile frecvente sunt si ele o expresie a deficientei qi-ului imunitar. Daca deficienta afecteaza toate organele, atunci apar simptome generale, cum ar fi oboseala si letargia. Pacientul are senzatia ca nu este in stare sa faca nimic sau nu este in stare sa vrea sa faca ceva.

Terapia prin Qigong Medical (pe scurt, „terapia MQ”) intareste energia vitala qi si o redistribuie de-a lungul meridianelor, intr-un mod asemanator celui prin care actioneaza acupunctura. Principiile de tratament sunt aceleasi, difera doar metoda de actiune asupra qi-ului. De aceea, terapia MQ poate fi numita „acupunctura fara ace”.

Qigong Anticancer

Ca urmare a numeroaselor studii efectuate, s-au propus mai multe mecanisme care sa explice efectele Qigong-ului Anticancer.

Si anume, prin faptul ca:

La nivelul organelor interne,

Prin intermediul acestor puncte, situate paravertebral, energia este transportata catre organul corespunzator.

 

Varianta de Qigong Anticancer pe care o predau este transmisa de Sifu Sat Chuen Hon. El a avut ocazia in timpul rezidentiatului sa practice in sectia de oncologie a Spitalului de Medicina Traditionala Chineza din Guangzhou, sub indrumarea unuia dintre profesorii pregatiti personal de catre Maestra Goulin.

Acest profesor de qigong fusese de asemenea unul dintre primii ei pacienti, fiind diagnosticat cu cancer pulmonar in stadiul 4, chimioterapia nereusind sa impiedice metastazarea. Printr-o practica de qigong intensa, tumorile au fost eradicate in decursul a sase luni.

In fiecare dimineata, Sifu Sat Hon impreuna cu acest profesor conduceau un grup de pacienti bolnavi de cancer in practica Qigong-ului Guolin, exersand in parcurile din jurul spitalului. In contrast cu atmosfera trista si deznadajduita caracteristica majoritatii sectiilor de oncologie, la acest grup de pacienti se auzeau de multe ori hohote de ras.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.