Ghidul Serviciilor
Q Med -Clinica Stomatologica- Bucuresti
inapoi la firma 314 vizite
Poza Implantul dentar
Foto

Implantul dentar este un dispozitiv metalic care se introduce in osul maxilar in scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti. Implanturile dentare se pot folosi atat daca lipseste un singur dinte cat si in cazul lipsei mai multor dinti pana la toti dintii de pe arcada.

In urma extractiilor dentare clasice (pierderii dintilor), in cavitatea bucala se formeaza mai multe spatii edentate. Este importanta inlocuirea rapida a dintilor lipsa deoarece aceste modificari duc la afectarea grava a functiilor aparatului dentar: masticatia, estetica si fonatia. Mai mult, dintii care au migrat pot suferii afectiuni parodontale sau carii. Odata ce bresa edentata este restaurata printr-o lucrare dentara, migrarea dintilor se opreste.

Peste implanturile dentare se va confectiona o lucrare protetica: coroana dentara, punte dentara, proteza mobilizabila. Uneori, la implanturile dentare se pot atasa aparate ortodontice pentru a indrepta sau alinia dintii.

Rolul implantului dentar

Inlocuirea cat mai adecvata a dintilor lipsa este principalul rol al implanturilor dentare. Toate functiile acestor dinti (masticatia, estetica si fonatia) vor fi preluate de catre implant, obiectivul principal fiind restaurarea acestor functii cat mai aproape de natural.

TIPURI IMPLANT DENTAR IN CLINICILE Q MED

ALPHA BIO

Implant Dentar Alpha Bio este produs in Israel si este printre cel mai folosit in Romania, el putand inlocui orice dinte.

Sistemele de implanturi dentare Alpha Bio au fost realizate pentru a oferi pacientilor o solutie finala de inlocuire a dintilor lipsa.

Exista o varietate mare de implanturi compatibile cu Alpha Bio, cu o insertie rapida, cu stabilitate si cu o rata ridicata de succes, compania Alpha-Bio Tec avand o traditie de peste 20 de ani in domeniul implantologiei dentare.

Recomandat in special pentru:

PRET : 1900 LEI

Avantajele implantului dentar

Inlocuirea dintelui lipsa in cel mai natural mod posibil este marele avantaj al unui implant dentar. Aceasta se datoreaza integrarii implantului in os printr-un proces numit osteointegrare. Datorita acestui proces, restaurarile pe implanturi ofera multiple avantaje comparativ cu lucrarile traditionale care nu se sprijina pe implanturi.

Rata de succes a implanturilor dentare depinde de:

Etapele implantului dentar

Consultatia clasica (examinarea medicala) – impreuna cu examenele complementare (radiografie, tomografie) vor permite stabilirea unui diagnostic si elaborarea unui plan de tratament corect adaptat cazului clinic si preferintelor pacientului

Consultatia online – pentru persoanele care, din diverse motive, nu pot ajunge la un consult in cabinet, ca o prima etapa, se poate face un deviz estimativ (doua variante de plan de tratament) pe baza informatiilor transmise in format digital (radiografii panoramice, poze, istoric medical);  un medic dentist generalist va prelua fiecare caz pe care il va discuta si il va elabora impreuna cu medicii specialisti

Stabilirea planului de tratament – In functie de complexitatea cazului, la aceasta etapa pot participa medici si cadre de mai multe specialitati: medic chirurg implantolog, medic protetician, tehnicianul dentar sau/si medici de la alte specialitati (endodont, parodontolog etc).

Anestezierea – se face fie prin anestezie locala, fie prin sedare constienta (injectarea intravenoasa a unei substante calmante, care face posibila realizarea mai multor tratamente dentare intr-o singura sedinta)

Interventii pregatitoare       a) operatia de sinus lift – are ca scop cresterea cantitatii de os in zona posterioara a maxilarului superior doar daca este necesar;       b) aditia de os – presupune inlocuirea tesutului osos pierdut din diverse zone ale organismului cu materiale de aditie specifice; remodelarea gingivala (sau grefa gingivala) – are ca scop acoperirea zonelor expuse de la baza unui dinte sau implant dentar cu o grefa gingivala

Operatia propiu-zisa – introducerea implantului dentar in tesutul osos

Lucrarea provizorie – la finalul operatiei, se va construi o lucrare provizorie care va inlocui dintele sau dintii lipsa pe perioada procesului de osteointegrare a implantului (4-6 luni)

Indepartarea firelor de sutura – se face dupa 7 zile de la operatie

Etapa de osteointegrarea – asteapta intre 4-6 luni pentru ca celulele osoase sa se ataseze pe suprafata implantului dentar

Amprenta pentru lucrarea finala si montarea coroanei dentare – se realizeaza dupa 4 sau 6 luni

Ingrijirea post-operatorie – presupune respectarea cu strictete a igienei dentare zilnice, periajul profesional si detartraj la fiecare 6 luni si vizite regulate la medicul dentist

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.