Ghidul Serviciilor
Asociatia Romana Pentru Calitate -A.r.c. - Cursuri Audit, Management Bucuresti
inapoi la firma 3055 vizite
Poza Curs manager siguranta alimentului
Foto

OBIECTIV: Dobândirea de cunostinte si capabilitate pentru proiectarea si implementarea sistemelor de management al sigurantei alimentului (HACCP) conform standardului ISO 22000.

 

CANDIDATI: Persoane care urmeaza sa:

 

DURATA: 120 ore (trei saptamâni)

 

TEMATICA CURSURILOR MHC

1.Principiile de baza ale managementului

  • Principiile managementului sigurantei alimentului.Legislatie si standarde
  • Organizarea functiei „siguranta alimentului”
  • -         Organizare si coordonare

    -         Comunicare interna si externa

  • Principiile managementului proceselor
  • Abordarea pe proces în managementul sigurantei alimentului
  • Factorii performantei si competitivitatii procesului managerial
  • Managementul resurselor
  • -         Resurse umane

    -         Infrastructura

    -         Mediul de lucru

  • Planificarea si realizarea în conditii de siguranta alimentara a produsului
  • -         Etapele implementarii sistemului HACCP

    -         Inocuitatea produselor alimentare

    -         Calitatea igienica a produselor alimentare - siguranta alimentului

    -         Planificarea si realizarea produselor alimentare sigure

  • Analiza pericolelor
  • -         Identificarea pericolelor si stabilirea nivelurilor acceptabile. Evaluare pericole

    -         Selectare si evaluare masuri de control

    -         Stabilire programe preliminare operationale (PRP operational)

  • Proiectarea planului HACCP
  • -         Identificarea punctelor critice de control (PCC)

    -         Determinarea limitelor critice pentru punctele critice de control

    -         Sistem pentru monitorizarea punctelor critice de control

  • Operarea sistemului de management pentru siguranta alimentului
  • - Sistemul de asigurare a trasabilitatii

    - Corectii si actiuni corective

    - Tratare produse potential nesigure. Tratare produse neconforme. Retrageri

    - Implementarea sistemului de management al sigurantei alimentului

    - Documentatia necesara sistemului de management al sigurantei alimentului

  • Aspecte sociale
  • Verificarea, validarea si actualizarea sistemului de management al sigurantei alimentului
  • - Validare, combinatii de masuri de control. Control, monitorizare si masurare

    - Verificare sistem de management al sigurantei alimentului. Audit intern

    - Îmbunatatire

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.