OBIECTIV: Dobândirea de cunostinte si capabilitate pentru proiectarea si implementarea sistemelor de management al sigurantei alimentului (HACCP) conform standardului ISO 22000.
CANDIDATI: Persoane care urmeaza sa:
DURATA: 120 ore (trei saptamâni)
TEMATICA CURSURILOR MHC
1.Principiile de baza ale managementului
- Organizare si coordonare
- Comunicare interna si externa
- Resurse umane
- Infrastructura
- Mediul de lucru
- Etapele implementarii sistemului HACCP
- Inocuitatea produselor alimentare
- Calitatea igienica a produselor alimentare - siguranta alimentului
- Planificarea si realizarea produselor alimentare sigure
- Identificarea pericolelor si stabilirea nivelurilor acceptabile. Evaluare pericole
- Selectare si evaluare masuri de control
- Stabilire programe preliminare operationale (PRP operational)
- Identificarea punctelor critice de control (PCC)
- Determinarea limitelor critice pentru punctele critice de control
- Sistem pentru monitorizarea punctelor critice de control
- Sistemul de asigurare a trasabilitatii
- Corectii si actiuni corective
- Tratare produse potential nesigure. Tratare produse neconforme. Retrageri
- Implementarea sistemului de management al sigurantei alimentului
- Documentatia necesara sistemului de management al sigurantei alimentului
- Validare, combinatii de masuri de control. Control, monitorizare si masurare
- Verificare sistem de management al sigurantei alimentului. Audit intern
- Îmbunatatire